04.06.2024

Gökçe Gökçen’den Yılmaz Tunç’a Cevap: “Adalet Bakanının Açıklamaları Durumun Vahametini Bir Kez Daha Gösterdi”

CHP,Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen,Gölge Kabine,Adalet Bakanı,Yılmaz Tunç,Hakkari Belediyesi,kayyum,demokrasi,halk iradesi,adalet,İçişleri Bakanlığı,terör soruşturması,seçilmiş belediye başkanları,Türkiye siyaseti,mahkeme kararı,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması hakkında yaptığı “Seçilmeye engel sabıkası yok, hakkında terör soruşturması varsa İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi var.” açıklamasını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Tunç’un açıklamasının kayyum uygulamalarının devam edeceğinin işareti olduğunu belirtti. Demokrasiye inanan ve halkın iradesine saygı duyan herkesi ortak tavır almaya davet eden Gökçen şunları söyledi:

'Adalet’ Bakanının açıklamaları durumun vahametini bir kez daha gösterdi. Öyleyse bundan sonra da seçilmiş belediye başkanları haklarında mahkeme kararı olmadan, yalnızca soruşturma açılarak görevden alınabilir, yerine meclisten de seçim yapılmadan kayyum atanabilir. Mahkeme kararı ve propagandası nasılsa peşinden gelecektir. Kişi suçlu ise nasıl seçime girmesine izin verildiği sorusu ise bu mantıkla hiç sorulamayacaktır. Bu da seçmene kurulan tuzağın göstergesi.

Bu açıklamalar, uygulamanın devam edeceğinin işaretidir. Kayyum politikalarına karşı, demokrasiye inanan ve halkın iradesine saygı duyan herkes, siyasi görüş fark etmeksizin ortak tavır almak zorundadır.