26.09.2024

Gökçe Gökçen’den İmamoğlu Davası Açıklaması: “CHP’nin Karar Mekanizmalarını Yargı Yoluyla Etkilemeye Çalışmak Hiç Kimsenin Haddi Değildir!”

Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, istinaf aşamasında olan ve onama kararı çıkacağı yönünde söylentilerin artmış olduğu İmamoğlu davası hakkında açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen’in açıklaması şu şekilde:

“Ekrem İmamoğlu, halkın temsilcisidir, milyonların sevgisi ve desteğiyle göreve gelmiştir, görevine devam etmekte ve halka hizmet etmektedir.

Ekrem İmamoğlu’nu yargı yoluyla korkutmak mümkün değildir ama, Cumhuriyet Halk Partisi’nin karar mekanizmalarını da yargı yoluyla etkilemeye çalışmak hiç kimsenin hakkı da değildir, hiç kimsenin haddi de değildir!

Halkın gözünde bu dava, ahmakça bir yargılama olmuştur.

Ahmakça kararlarla, ahmakça bir davaya güvenerek, ahmakça bir baskı iklimi yaratarak, halkın gözünde en kötü kararları meşrulaştırmak için propaganda çalışmalarıyla hiçbir yere varamazsınız. Bizler başkanımızın yanındayız. Bizler, demokrasinin yanındayız. Bizler, halkın iradesinin yanındayız. Hep birlikteyiz. Buradayız.”