23.07.2024

Gökçe Gökçen: “Kanuna Atıf Yaptığınız Yerde Ötanazi Diyor, Çıkarılmış Bir Şey Yok”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen: “Kanun teklifini ilk getirdiğiniz haliyle ‘öldürme’ kelimesini “ötanazi” ile değiştirmişsiniz. Şimdi değişiklik önergesiyle ‘ötanazi’ kelimesini çıkarıyorsunuz ama kanuna atıf yapıyorsunuz. Kanuna atıf yaptığınız yerde ne diyor? Ötanazi diyor.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine görüşmeler 17 Temmuz tarihinde başladı. Görüşmelere 22 Temmuz tarihinde devam edildi. İlk 7 madde üzerine görüşmelerin tamamlandığı komisyonun çalışmaları bugün, 23 Temmuz’da devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nunda görüşmeleri devam eden 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuştu.

Gökçen şunları dile getirdi:

“Muhalefet milletvekillerinden bir kişi çıkmadı ki böyle bir sorun yoktur desin. Bir kişi çıkmadı ki çocuklar ölsün önemli değil desin. Burada her konuşan milletvekili çözüm önerisini paylaşarak konuştu ve sanki bu hiç olmamış gibi, insanlar burada sorun yok diyormuş gibi veya hiçbir çözüm sunulmamış gibi karşımızda ya sessizlik görüyoruz ya da telefonu açıyoruz, bir algı çalışması görüyoruz.

Burada gerçekten ciddi bir problem var. Aynı şekilde, kanun teklifini ilk getirdiğiniz haliyle “öldürme” kelimesini “ötanazi” ile değiştirmişsiniz. Şimdi değişiklik önergesiyle “ötanazi” kelimesini çıkarıyorsunuz ama kanuna atıf yapıyorsunuz. Kanuna atıf yaptığınız yerde ne diyor? Ötanazi diyor. Yani burada çıkarılmış hiçbir şey yok ki!”