12.05.2022

Gökçe Gökçen: "Biz Gençler, İstediğimiz Gibi Yaşayacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen: “Müzik yasağı, alkol yasağı, dekolte yasağı, festival yasağı Erdoğan ve çevresinin mutlu insana nefretinin son göstergeleridir. Biz gençler, istediğimiz gibi yaşayacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, gençlerin yaşam tarzına müdahale eden politikalara tepki gösterdi. Gökçen, açıklamasında şunları kaydetti:

“20 yıldır tepemize çöken karanlık, kendinden farklı yaşam tarzlarına baskısını artarak sürdürüyor. İnsan haklarına düşman, özgürlüklere düşman, birazcık eğlenceye, mutluluğa düşman bir iktidarın son dönemlerini yaşıyoruz. Fakat son döneminde şımardıkça şımaran, kibrine kibir katan da bu iktidar. Öyle ki en ufak bir pandemi tedbiri kalmamışken, zaten pandemiyle hiçbir ilgisi olmadığı apaçık bir müzik yasağında dalga geçer gibi saat değişikliği yapıyor. Öyle ki bir gençlik festivali yapabilmenin bu ekonomik kriz ve Türk Lirasının durumunda ne kadar zor olduğunu bile bile keyfi olarak festival iptal ediyor. Öyle ki ortakları bir kadının dekoltesini 6 ay sonra utanmadan gündeme getiriyor. Öyle ki bir içkili paylaşımdan dolayı linç ediyor, tehdit ediyor, işten atıyor, yetmiyor, üstüne hapse de atmak istiyor. Bizden de “ama o da niye öyle yapmış” sözleriyle yumuşatma bekliyor. Amasız, fakatsız söylüyoruz. Yaşam tarzlarını hedef almak ahlaksızlıktır. Yetkiyi kötüye kullanmaktır. Müzik yasağı, alkol yasağı, dekolte yasağı, festival yasağı Erdoğan ve çevresinin mutlu insana nefretinin son göstergeleridir. Biz gençler, istediğimiz gibi yaşayacağız. Biz kadınlar, istediğimiz gibi giyineceğiz. Biz bu ülkenin insanları, gülmeyi unutmuş hüzünlü insanları, hep birlikte gülüp eğleneceğiz. Çünkü çok basit: insan gibi yaşamayı hak ediyoruz. Hak ettiğimiz hayatı biz birlikte kuracağız.”