14.05.2018

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: “İSRAİL, ABD ELİYLE İŞGALCİLİĞİNİ VE DEVLET TERÖRÜNÜ BÜYÜTÜYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: “İSRAİL, ABD ELİYLE İŞGALCİLİĞİNİ VE DEVLET TERÖRÜNÜ BÜYÜTÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ABD eliyle başlayan İsrail katliamını kınayan bir açıklama yaptı. İsrail’in terörü ve işgalci kimliğini Nakba’dan Kudüs’e kadar genişlettiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’ün açıklaması şöyle:

“Beyaz Saray’a geldiği günden bu yana sürekli yeni krizlere sebep olan Trump, bu kez de ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak İsrail’in katliamını ve işgalci kimliğini desteklediğini tüm dünyaya duyurmuş oldu. Üstelik bu taşıma işini Filistin halkının “felaket” olarak kabul ettiği 15 Mayıs Nakba (Büyük Felaket) gününde gerçekleştirdi. Trump’ın “İsrail için harika bir gün” diye “müjdelediği” bu taşıma, mazlum Filistin halkı için kara gün olarak bir kez daha tarihe geçti.

Emperyalizm eliyle Filistin topraklarında kurulduğu ilk günden bu yana işgalci ve saldırgan politikalarını sürdüren İsrail devleti, dün de iki binden fazla insanın yaralanmasına ve 60’a yakın insanın ölümüne sebep oldu.

ABD’nin emperyalizmine ve işgalci politikalarına tümüyle karşı çıkmayan ve işine geldiğine razı olup göz yuman, işine gelmediğinde ise sadece sözlü kınamalarla işin içinden çıkmaya çalışanlar onurlu Filistin halkının mücadelesi altında ezilecekler.

Onurlu ve mazlum Filistin halkının direnişi her zaman devam edecek. Bu direniş, emperyalist güçlere ve onlara destek veren; Mavi Marmara’yı satan, Trump’la el sıkışanlara inat sürecek. Filistin halkının haklı mücadelesiyle dayanışma, Deniz’lerin bıraktığı yerden, tüm mazlum dünya halklarıyla dayanışma anlayışıyla devam edecek ve onurlu Filistin halkı bu mücadeleyi er geç kazanacak.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler