03.06.2018

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYKUT ERDOĞDU: “16 YILLIK CEHALET VE KÜSTAHLIK EKONOMİYİ ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNE GETİRDİ”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYKUT ERDOĞDU: “16 YILLIK CEHALET VE KÜSTAHLIK EKONOMİYİ ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNE GETİRDİ”

“BU TABLO, AKP GENEL BAŞKANI’NIN MERKEZ BANKASI ÜZERİNDEKİ VESAYETİNİN SONUCUDUR”

“EKONOMİK ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİ ORTADAN KALDIRAN VE OHAL’DE ISRAR EDEN HÜKÜMET, HALKIN YOKSULLAŞMASINA NEDEN OLUYOR”


CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, üretimsizlik ekonomisi ve dışa bağımlı bu yapıda, kurun fırlamasının enflasyonu azdırdığını belirterek, “16 yıllık cehalet ve küstahlık Türkiye ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi” dedi.

Dövizi kontrol edemeyen hükümetin, enflasyonun yükselmesine neden olduğuna işaret eden Erdoğdu, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,62, tüketici fiyat endeksi artışının bu istikrarsız ve çalkantılı ortamda şaşırtıcı olmadığını bildirdi. Erdoğdu şunları söyledi:

“Ekonomik öngörülebilirliği ortadan kaldıran ve OHAL’de ısrar eden hükümet, halkın yoksullaşmasına neden oluyor. Küresel konjonktürü ve yarattıkları ekonominin kırılganlıklarını bilmeyenler, ısrarla enflasyonun 2018’de bahar aylarından itibaren düşeceğini söylüyorlardı. Tam tersi gerçekleşti. Daha önce belirttiğimiz üzere üretimsizlik ekonomisi ve dışa bağımlı bu yapıda kurun fırlaması, enflasyonu da azdırıyor. Tüketerek büyürseniz, tasarruf düşer, faiz ve enflasyon artar, ithalat patlar, ihracat azalır, cari açık yükselir, işsizlik artar. Bugün yaşadığımız tablo budur ve bu tablonun sorumlusu hükümet ve Merkez Bankası üzerindeki vesayetini çekmeyen AKP Genel Başkanı’dır. Ekonomi kabadayılıkla, hamasetle yönetilemez. Yönetilirse sonuç budur.”

Tüketici fiyatları endeksindeki artış oranının 2004 yılından bu yana görülen en yüksek rakam olduğuna işaret eden Erdoğdu, “Enerji, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE’ye baktığımızda, yani çekirdek enflasyon rakamının yıllık artış oranının yüzde 12,6 ile tarihinin en yüksek seviyesine çıktığını görüyoruz. 12 aylık ortalamalara göre de enflasyon tam sekiz aydır çift hanede ve bu bir çift hane rekoru” diye konuştu.

HALA VAATLERDE BULUNMALARI İBRET VERİCİ

Enflasyonda son 15 yılın en kötü tablosunu yaratan bu hükümetin ücretlerin erimesinden de sorumlu olduğunun altını çizen Erdoğdu, 16 yılsonunda ülkeyi böyle bir tablonun eşiğine getiren hükümetin hala halkın karşısına çıkarak seçim vaatlerinde bulunmasının ibret verici olduğunu söyledi. Erdoğdu şöyle devam etti:

“İstikrar sağlayacağız diyerek oy isteyen AKP hükümeti, başarısız ve beceriksiz olduğu kadar yönetim tarzıyla da hayat pahalılığının da temel sorumlusudur. Biz çokça üretim programlarımızla yüksek katma değerli üretime yönelik adımlar atarken, gelir adaletini de sağlayacak önlemleler alacağız. Üreterek büyürseniz tasarruf artar, faiz ve enflasyon düşer, ihracat artar, cari açık düşer ve işsizlik azalır. Enflasyonu üretim ekonomisiyle, öngörülebilirlik sağlayarak, güven temin ederek ve çokça üreterek aşacağız. 24 Haziran’dan sonra enflasyonu hızla düşürecek adımlar atarak, halkımızın hayat pahalılığı çilesini sona erdireceğiz.”