09.05.2018

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; “MEVZUAT DEĞİŞİYOR, ENGELLİLERİN SORUNLARI DEĞİŞMİYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; “MEVZUAT DEĞİŞİYOR, ENGELLİLERİN SORUNLARI DEĞİŞMİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “2002 yılından bu yana engelliler ile ilgili mevzuatta sürekli değişiklik yapılıyor. Ancak engellilerin yaşamları mevzuatlardaki gibi değişmiyor. AKP engellilere söz vermekten öteye gitmiyor” dedi.

SÖZ VERMEKTEN ÖTEYE BİR ŞEY YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hayatın her alanında engellilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını, engellilere ayrılan kadroların kamu kurumlarında bile uygulanmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2002 yılından bu yana engelliler ile ilgili mevzuatta sürekli değişiklik yapılıyor. Ancak engellilerin yaşamları mevzuatlardaki gibi değişmiyor. AKP engellilere söz vermekten öteye gitmiyor ortada engelliler için oluşturulmuş, ayakları yere basan bir devlet politikası maalesef yok. Devlet bu konuda taşın altına elini koymalı; kendi kurumlarını geliştirerek özellikle engellilerin eğitimi ve istihdamı konusunda bir devlet politikası oluşturmalıdır” dedi.

ENGELLİLERİN SORUNLARI KALICI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sadece 3 Aralık’ta, 10 Mayısta hatırlanan engelliler diğer zamanlarda unutulduğunu ve yaşamın her alanında görmezden gelindiğini kaydeden Ağbaba; “Engellilerin sorunları kalıcı çözüm bekliyor.Engellilere yönelik bu politikaların oluşturulması noktasında mutlaka, STK’lar, dernekler, vakıflar ve bağımsız kuruluşlardan oluşan bir kurul oluşturulmalı, sorun yaşayan engellilerin temsilcilerinin görüşleri alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

ARAŞTIRMA ÖNERGELERİMİZ DEFALARCA REDDEDİLDİ


Ağbaba engellilerin sorunlarının araştırılması, insanca yaşayabilecekleri ortamların hazırlanması için bugüne kadar çok sayıda araştırma ve soru önergesi verdiğini, engelli öğretmenlere kadro verilmemesini, engelli memurların göreve başlatılmamasını, engelli tutukluların insanlık dışı hayatlarını, engelli avukatların yaşadıkları ızdıraplarını, engelli öğrencilerin 3. katta sınava sokulduklarını, yanlarına özel eğitim almamış kişilerin görevlendirildiğini konuşmalarında ve önergelerde dile getirdiğini belirterek “ Rehber Köpekler kanun teklifimizi geçtiğimiz yıl Haziran ayında meclis gündemine getirdik, AKP jet hızıyla reddetti. AKP’nin engelliler konusundaki samimiyetini sadece bu örnekle bile engellilerimiz görebilirler. Araştırma önergelerimiz reddediliyor, soru önergelerimiz es geçiliyor. AKP kendi çıkardığı yasayı uygulamakta bile aciz. Engelliler hâlâ evlerinde hapis. Hâlâ okuma yazma oranı son derece düşük. Engelliler görmezden geliniyor” dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYEDEKİ ENGELLİYE 3. KATTA OY KULLANDIRILDI

Ağbaba; “Geçtiğimiz seçimlerde ortapedik engellilere tekerlekli sandalyeyle 4. Katta, 5. Katta oy kullandıran, engellilere çektirdikleri çile yetmezmiş gibi bir de seçimlerde çile çektiren AKP Hükümetinin, 24 Haziran seçimlerinde geçmişten ders alarak bu sorunu çözmesini bekliyoruz” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler