28.10.2015

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KARABÜK VE YENİCE’DE YAPTIĞI KONUŞMALAR - ÜLKEYE NAMUSLU SİYASETİ, HALKI DÜŞÜNEN SİYASETİ GETİRECEĞİM (28 EKİM 2015)

Bartın’dan Karabük’e giderken seçim otobüsünü durdurup kendisini takip eden 112 Acil Servis görevlileriyle sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karabük’te Kemal Güneş Caddesi’nde konuştu.Sandığa giderken herkesin, "Terör durmuştu, ne oldu da 7 Haziran’dan sonra terör hortladı?" sorusunu sorması isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

BU MİLLET TERÖR KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEZ
"Millete ’diz çökeceksin’ diyor. ’Bana istediğim kadar milletvekili verceksin, vermezsen terörü azdırırım’ diyor. Ama bilmiyorlar ki bu millet terör karşısında diz çökmez. Farkında değiller. Şehit yakınları ve gaziler için Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu kuracağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz milletvekili haklarından yararlanacaklar. Devlet kin ve öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Devlet akıl, mantıkla, bilgi, birikimle yönetilir. İşini ehline vereceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Yetki verirseniz terörü de bitireceğiz. Bizim yüreğimizde kin ve nefret yok. Oy versin vermesin bütün vatandaşlarımıza elimizi uzatırız.

HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİM
Komşumuzun kimliğini sorgulamaya, inancını sorgulamaya başladık. İnanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bilin ki dine en büyük zararı o veriyor. Benim bildiğim ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz. Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını siyasete malzeme etmedim. Allah da göstermesin. Etmem. Bir annemizin çocuğu işsiz mi. Siyasetin görevi ona iş bulmak, yoksulluğu gidermektir. İşsizliği bir tarafa bıraktık, terör bir taraftan azdı biz etkin kimlik, inanç üzerinden siyaset yapıyoruz. Bu doğru değil, ahlaklı değil. İnancımıza da aykırı. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır, benim başımın üstünde yeri vardır. Siyasette kavga olmaz. Siyasette hizmet yarışı olur. Ben hizmet etmek istiyorum. İster oy versin ister vermesin 78 milyon insanımızı kucaklayacağız. Benim para pul merakım yok, saray merakım yok. Namusuyla hizmet etmek istiyorum. Ben öyle 13 yıl da istemiyorum. 4 yıl adam gibi yöneteceğim."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU YENİCE’DE KONUŞTU

Karabük’ün Yenice İlçesi’nde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında ikindi ezanı okunurken konuşmasına ara verdi. Kılıçdaroğlu, bu sırada kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir grup çocuğu otobüse alıp onlarla selfie çekti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’yi başkalarının oyuncağı haline getirmeyeceksin. Siyaset budur. Siyaset halka hizmet etmektir. Benim saray merakım yok. Çok şükür aldığım maaşla geçiniyorum. Bana her türlü eleştiriyi getirebilirsiniz ama hiç kimse bana ’kul hakkı yedin’ diyemez. Alın teriyle, namusuyla çalışan herkesin benim başımın üstende yeri var. Bir politikacının alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır, ders almaya ihtiyacı vardır. Vatandaş derdini anlatacak, biz dinleyeceğiz. O derdi çözüyorsak mesele yok. Çözmüyorsak siyasetten ayrılacaksın. Hani var ya meşhur bir laf: Ayranı yok içmeye diye. Bu hale getirdiler memleketi" dedi.