19.07.2016

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞMESİ SONRASI YAPTIKLARI ORTAK AÇIKLAMA (19 TEMMUZ 2016)

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞMESİ SONRASI YAPTIKLARI ORTAK AÇIKLAMA

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: “HUKUK DEVLETİ OLDUĞUMUZU ASLA UNUTMAMALIYIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bazı endişelerim vardı. Endişelerimi Sayın Başbakana aktardım. Özellikle, sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Bu aşamada hepimizin sağduyuya, sükûnete ihtiyacı var. Hukuk devleti olduğumuzu asla unutmamalıyız. Her şeyi, her olayı hukuk içinde yapmalı ve geliştirmeliyiz” dedi.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle;

Kemal KILIÇDAROĞLU- Değerli basın mensupları, yaşadığımız acı olayla ilgili olarak Sayın Başbakanı ziyaret ettim. Sayın Başbakan gelişmeler hakkında bilgi verdi, kendisine teşekkür ettim. Bu aşamada hepimizin sağduyuya, sükûnete ihtiyacı var. Hukuk devleti olduğumuzu asla unutmamalıyız. Her şeyi, her olayı hukuk içinde yapmalı ve geliştirmeliyiz.

BİZİM GÖREVİMİZ, TOPLUMDAKİ GERGİNLİĞİ ELBİRLİĞİYLE BİRLİKTE GİDERMEK


Bazı endişelerim vardı. Endişelerimi Sayın Başbakana aktardım. Özellikle, sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Bizim görevimiz, toplumdaki gerginliği elbirliğiyle birlikte gidermek. Ciddi bir travma yaşadı toplum. Dolayısıyla, süratle normalleşmemiz ve kendi alanlarımıza dönmemiz gerekiyor.

Sayın Başbakana verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ediyorum.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: KILIÇDAROĞLU’NA BU SÜREÇTE ÜLKE ADINA, MİLLET ADINA GÖSTERDİĞİ DAYANIŞMADAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM


Başbakan Binali Yıldırım: “Bugün birliğe ihtiyacımız var, beraberliğe ihtiyacımız var. Kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir. Sonunda yine millet kazanmıştır. Ben bir kez daha Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu süreçte ülke adına, millet adına gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması şöyle;


Binali YILDIRIM- Ben de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün 15 Temmuz’da yaşadığımız ve ülkemizi derinden sarsan darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim ve tabi darbeyle ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır.

İşin başından beri kendisinin Ana Muhalefet Partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı şekilde diğer siyasi partiler, MHP, diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim, bu alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesiyle birlikte işimizi kolaylaştırdı doğrusu.

Tabi iş burada bitmiyor. Sayın Genel Başkanın da ifade ettiği gibi, bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Bu işler halledilirken, durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu işlere tevessül edenlere de gereken cevabı anında vermemiz lazım.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ, HUKUK İÇERİSİNDE KALARAK İŞLER YOLUNA KONACAK

Bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilmez. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konacak. Yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gereğini yapacak. Hiç kimse fiziki ve şiddetle karşılık vermek, intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez.

Sayın Genel Başkanın üzerinde durduğu bir takım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda da hassasiyetimiz had safhadadır ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bundan böyle de görevlerini yaparken bu gibi hukuk dışında hareket edenler olursa, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün birliğe ihtiyacımız var, beraberliğe ihtiyacımız var. Kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir. Sonunda yine millet kazanmıştır. Ben bir kez daha Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu süreçte ülke adına, millet adına gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler