31.03.2021

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHMET İSVAN SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet İsvan Sergisi açılışına katıldı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: Sayın Genel Başkanım, İsvan ailesinin değerli bireyleri, aslında bugün hep birlikte güzel bir şeyi gerçekleştiriyoruz. Tarihe duyulan saygıyı, insana duyulan saygıyı bir şekliyle bu sergiyle dile getiriyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu çabasını da yürekten kutluyorum. İnsanları anmak, bir kente hizmet eden insanları anmak, onları unutturmamak ve gelecek kuşaklara o değerleri aktarmak için, o insanların yaptıklarını aktarmak için bu tür çabalar büyük bir fırsat. Cumhuriyet tarihimizi yeteri kadar çocuklarımıza anlatabildik mi? İstanbul’un tarihini, cumhuriyet döneminde İstanbul’a yapılanları yeteri kadar çocuklarımıza aktarabildik mi? Bu tür çabalar geçmişte yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir fırsat.


Ahmet İsvan’ı Yalova’daki evinde iki kez ziyaret ettim. Onda gördüğüm heyecanı, onda gördüğüm sevgiyi asla unutmuyorum. Beraber olduk, anılarını dinledim, en çok arzu ettiğim de anılarını yazmasıydı. Onu da kendisine ifade ettim, dillendirdim. Çünkü İstanbul’a hizmet etmek farklı bir şeydir, farklı bir anlamı vardır, farklı bir ağırlığı vardır İstanbul’a hizmet etmenin. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul’u yönetmek, Belediye Başkanı olarak yönetmek çok farklı bir şeydir. Bir metropolü yönetmek devasa sorunları kucaklamak demektir. Var olan sorunlara çözüm üretmek demektir. Onun attığı adımların bugün sürdürülebilir olması, o adımların zamanında ne kadar doğru atıldığının da bir başka karinesidir.
Genel Başkan Sayın Öymen’in dediği gibi İstanbul’a hizmet eden çok sayıda Belediye Başkanı var. Bazılarının isimlerini de verdi Sayın Genel Başkanımız. Dolayısıyla bu kente hizmet eden bütün Belediye Başkanlarını şükranla anmamız gerekiyor. Onların hizmetleri bir şekliyle unutulmamalı, gelecek kuşaklara aktarılmalı. Belediye Başkanımız da, Sayın İmamoğlu da bu çerçevede elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Bütün önyargılardan arınarak bunu yapmış olması Belediye Başkanı olarak İstanbulluya güven veriyor. Kendisini tekrar yürekten kutluyorum. Bu güzel günde İsvan ailesiyle birlikte olmak ayrıca benim için büyük bir onur, kendilerini de bu vesileyle saygıyla selamlıyorum. İsvan’a Allah’tan rahmet diliyorum, büyük hizmetleri oldu, onu her zaman, her yerde, her ortamda saygıyla anacağız.
Hepinize teşekkür ederim. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet İsvan Sergisi açılışı sonrasında Mahruze Keleş'i İstanbul Sultanbeyli'deki evinde ziyaret etti.


Daha sonra Çekmeköy Nişantepe Mahallesi'ne giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi.


Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler