21.06.2010

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU CNNTÜRK “TELEFON BAĞLANTISI”/İLHAN SELÇUK’UN VEFATI (21 HAZİRAN 2010)

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU CNNTÜRK “TELEFON BAĞLANTISI”/İLHAN SELÇUK’UN VEFATI
(21 HAZİRAN 2010)


Sunucu- Sayın Kılıçdaroğlu?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Buyursunlar efendim.

Sunucu- Efendim başımız sağolsun diyelim bu acı haberi paylaştık sizinle. Yazar İlhan Selçuk hayatını kaybetti. İlhan Selçuk bir gazeteci, bir yazar olarak nasıl bir iz bırakmıştır efendim? Sizin değerlendirmelerinizi rica ederiz.

Kemal KILIÇDAROĞLU- İlhan Selçuk benim kuşağım açısından derin izler bırakan birisidir. Onun Cumhuriyette açtığı pencere aslında toplumun aydınlanmasını sağlayan önemli bir pencereydi. İdealleri vardı, düşünceleri vardı. İlhan Selçuk’un temel özelliği ideallerinden ve düşüncelerinden ödün vermeyen yılmaz, yiğit bir insandı. Ama son Ergenekon sürecinde büyük haksızlıklara uğradığı kanısındayım. O süreçte ciddi bir sarsıntı geçirdi. Bunu hepimiz biliyoruz. O kararı alanlar sanıyorum vicdanlarına karşı bir sorumluluk duyuyorlardır şimdi. İlhan Selçuk’u sadece bir aydın, bir yazar olmanın ötesinde toplumu etkileyen bir düşünür aynı zamanda. Yayınlarıyla, kitaplarıyla, konferanslarıyla gençliği etkileyen önemli bir kişiydi.

Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün basın mensubu arkadaşlara başsağlığı diliyorum. Önemli bir isimdi ve umuyorum boşluğunu genç kuşaklar doldurmuş olur.

Sunucu- Efendim az önce Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması sürecinin kendisini sarstığını hem Cumhuriyet Gazetesi yazarları ifade etti yayınımıza bağlanan, hem sizde altını çizdiniz. Neden böyle bir hedef oldu size göre Sayın Selçuk? Size göre nasıl etkiledi Sayın Selçuk’u o süreç?

Kemal KILIÇDAROĞLU- O süreçte biliyorsunuz gözaltına alınması, sabaha karşı baskın yapılması, kendisine uygulanan muamele ve ondan sonra sağlığını yitirmesi pek çok zincir gibi arka arkaya gelen bir talihsizlikler oluştu. Ve o süreçten sonra kendi bir ciddi ameliyat geçirdi. Bütün bunlara baktığımızda bir aydının hak etmemesi gereken bir süreçti o. Bir aydını beğenmeyebiliriz, düşüncelerini savunmaya biliriz, düşüncelerini paylaşmayabiliriz. Ama aydınların hangi görüşte olursa olsun ülkemizin düşünce sistemine önemli katkılar yaptıklarını da bilmemiz lazım. İlhan Selçuk bunlardan birisiydi. Ergenekon sürecinde haksızlığa uğratıldığını sanıyorum. Aynı şekilde hatırlarsanız Sayın rahmetli Türkan Saylan içinde benzer bir olay olmuştu. Umuyorum her yanlıştan toplum, toplumu yönetenler, karar alma süreci içinde bulunanlar birer ders çıkarmış olurlar. Ders çıkarsınlar. Ben gerçekten de bu süreçten İlhan Selçuk’a haksızlık yapıldığı kanısındayım.

Sunucu- Efendim şunu da soralım. Haftanın 6 günü hiç aksatmadan gazetesindeki köşesinden okurlarına hep bir pencere açtı Sayın Selçuk. Siz takipçi miydiniz? Genel olarak takip eder miydiniz ve hatırınızda kalan belki de İlhan Selçuk’un özellikle altını çizdiği var mıdır öyle cümleler ya da anlattıklarından, ifadelerinden?

Kemal KILIÇDAROĞLU- İlhan Selçuk az öncede söyledim…..

Sunucu- Sayın Kılıçdaroğlu? Sanırım hattımızdan kaybettik. Kılıçdaroğlu’nun da İlhan Selçuk’un vefatıyla ilgili, İlhan Selçuk’un Türk tarihinde Cumhuriyet Gazetesiyle birlikte bıraktığı izi değerlendirdi, Kılıçdaroğlu’da canlı yayınımıza katıldı. Bu özel yayınımızı burada noktalıyoruz.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler