09.02.2023

Gemlik, Depremin Yaralarını Sarmak İçin Tek Yürek Oldu

Gemlik’te yaşayan vatandaşlar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin açtığı yaralarını sarmak için tek yürek oldu. Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi bünyesinde oluşturulan yardım merkezince, depremin yaşandığı bölgelere 32 TIR, 2 kamyon ve 1 kamyonet ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Gemlik Belediyesi’nin lojistik ve ikmal desteğiyle Kahramanmaraş’a giden 24 kişilik ekip, depremin 58. saatinde yıkılan bir binadan 2,5 yaşındaki bir çocuğu canlı olarak çıkarttı.

Gemlik Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen loder, jcb ve eksavatör de enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Gemlik Belediyesi’nin engelsiz taksisi bölgede yaşayan engellilere hizmet vermek üzere 51 koli sağlık malzemesiyle yola çıktı.

Gemlik Belediyesi tarafından kurulan koordinasyon merkezine vatandaşlar tarafından depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik binlerce yardım malzemesi getirildi. Bu malzemeler gönüllü çalışan gençler tarafından paketlenirken, yine gönüllü TIR şoförleri tarafından deprem bölgesine götürülüyor.

Gemlik Belediyesi tarafından yardım toplama merkezinde toplanan ihtiyaç malzemeleri, 32 TIR, 2 kamyon ve 1 kamyonet ile Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere gönderdi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, deprem bölgesine malzeme desteği sağlayan Gemlikliler'e teşekkür ederek, “İlk gün Gemlikli hemşehrilerimizle gurur duyuyorum diye açıklama yapmıştım, o gurur artarak devam ediyor. Yardım çalışmalarımız halen sürüyor. Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençler sizin yolladığınız yardım malzemelerini hazırlıyor. Belediye personelimiz gerek deprem bölgesinde kurtarma faaliyetlerine katılarak gerekse ilçemizde yolladığınız yardım malzemelerini hazırlıyor. Bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler işin içine elini koydu. Hepimiz bir arada depremden etkilenen yurttaşların yaralarını sarmak için çabalıyoruz. Yardımlarınıza lütfen devam edin” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler