26.05.2024

Gamze Taşcıer: “Emekli İktidarın Değil Bu İktidar Emeklinin Sırtında Bir Yük”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız. İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine ‘dur’ demek için omuz omuzayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Tandoğan Meydanında düzenlenen ‘Büyük Emekli Mitingi’nde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Emekli, devletin aynadaki kendi görüntüsüdür" sözünü hatırlattı. Taşcıer, şunları söyledi:

“EMEKLİ DEVLETİN AYNADAKİ KENDİ GÖRÜNTÜSÜDÜR”

Bir ülkenin medeniyet seviyesi emeklilerinin nasıl yaşadığıyla ölçülür. Sizler gece gündüz demeden farklı sektörlerde ya da kamuda alın terinizle, emeğinizle bu ülkeye yıllarca hizmet ettiniz. Huzurlu bir geleceği güvenceli bir yaşamı hak ettiniz.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür. Bugün emeklilerimizde ne görüyorsak ülkemizde de gördüğümüz odur. Ne yazık ki tablo karanlık. İşte bu yüzden bugün evde ailelerinizle vakit geçirmek yerine hakkınızı olanı almak için mücadele ediyorsunuz. Bir parkta keyifle oturup çayınızı yudumlayarak gazete okumak yerine çay simit hesabı yaparak ay sonunu nasıl getireceğinizi kara kara düşünüyorsunuz. Sinemaya, konsere ya da bir spor etkinliğine bilet yerine ek iş arıyorsunuz. İŞKUR’un kapısında sosyalleşiyor, insan onuruna yaraşan koşullarda tatil yörelerine gitmek yerine KYK yurtlarına mahkûm oluyorsunuz. Refah ve bolluk içinde ülke kaynaklarından hak ettiğiniz payı almak varken ucuz gıda kuyruklarında ömür tüketiyorsunuz."

EMEKLİ İKTİDARIN DEĞİL BU İKTİDAR EMEKLİNİN SIRTINDA BİR YÜK

Bugün burada bir hak mücadelesindesiniz. Haklı taleplerinizi sizi bütçeye yük gören bu iktidara duyurmak istiyorsunuz. O zaman gerçeği hep birlikte haykıralım: Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Ve biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız.

Bugün Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in çağrısıyla; karanlığa karşı aydınlığı, yoksulluğa karşı refahı, yokluğa karşı varlığı, çaresizliğe karşı umudu yücelten büyük değişim için bir aradayız, buradayız.

İNSANCA YAŞAM TALEPLERİNİZE SIRTINI DÖNEN ŞAHSIM REJİMİNE ‘DUR’ DEMEK İÇİN OMUZ OMUZAYIZ

Sizleri asgari yaşam koşullarını, yoksulluğun bile lüks olduğu sefalet sarmalına hapseden bu düzeni değiştirmek için alanlardayız. İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine ‘dur’ demek için omuz omuzayız. Bayramlarda torunlarınıza harçlık verememenin utancına son vermek için, geride kalan 5 yılda iş kazası geçiren 18 binden fazla emeklinin hakkını aramak için, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden 60 yaş üstü 535 yurttaşımızın öldüğüyle kalmaması için, 10 bin liralık sefalet ücretine mahkûm olmamak için ve bugün çalışmak zorunda olan 1 milyon 872 emekli için buradayız.

Şair diyor ya; ‘geceyi de çiz doğacak günü de, yokluğu da çiz çaresini de, umudu çiz alın yazısını da, ayazı da çiz alın terini de…’ Yokluğun çaresini de biliyoruz, umudu da örgütlüyoruz. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi, karanlıkların da bir gün yıkılacağını görüyoruz. Bu alandan yükselecek gür sesiniz aydınlık günlerin habercisidir. Değişim bir kere başladığı zaman onu durduracak, engelleyecek, görmezden gelecek hiçbir güç yoktur. Hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyor, haklı mücadeleniz önünde saygıyla eğiliyorum.