17.09.2022

Gamze Akkuş İlgezdi’den İstifa Ettirilen Sevgi Hoca’ya Destek

CHP İKTİDARINDA ÜNİVERSİTELER SİYASETTEN ARINDIRILACAK

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu, asistan doktorlarının iş bırakma eylemine izin verdiği için istifa ettirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’den Profesör Akarsu’ya destek geldi. Akkuş İlgezdi, “Değerli hocamız Prof. Dr. Sevgi Akarsu, asistan doktorların hak arayışlarına destek oldu, baskı yapmadı diye istifaya zorlanıyor. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bu baskıcı tutumu bir bilim yuvasına yakışmamaktadır. Bilim yuvasını yasaklarla, talimatlarla yönetmeye kalkanlar şunu iyi bilsinler ki çok az kaldı. Bizim iktidarımızda ülkemiz bağımsız üniversitelere kavuşacak” dedi.

SEVGİ HOCA YALNIZ DEĞİLDİR

Sağlık Bakanlığı'nın duyurduğu 'Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği'nin dışında bırakılan asistan doktorlar, 15-16 Eylül’de iki günlük grev kararı aldı. Birçok üniversite gibi Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi de hocalara, ‘asistanlarınıza eylem izni vermeyin’ baskısı yapıyor. CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Dokuz Eylül’de dekanlık ve başhekimlik, asistanların grev yapmasına izin vermemesi konusunda birçok anabilim dalı başkanına baskı yaptı ve soruşturma için isim istedi. Değerli hocamız Prof. Dr. Sevgi Akarsu yönetime rağmen asistanların yanında durdu. Bunun üzerine yönetimin istifa et talimatı sonrası Sevgi hocamız, asistanlarının yanında olduğu için istifa etmek zorunda kaldı. Asistanların yanında yer alarak dik duruş sergileyen bir bilim insanına yapılanlar üniversitelerin geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Hak aramak 21’inci yüzyılın olmazsa olmazıdır. Korku iklimini yaratanların baskı ile insanları susturmaları mümkün değildir. AKP iktidarının kadrolarını belirlediği, rektör atamalarını yaptığı üniversitelerde, liyakat son bulmuş, bilimin ışığı sönmüş, tek adam siyasetinin kıskacında kalmıştır” dedi.

ASİSTANLARI ÇİÇEKLERLE UĞURLADI

Öğrencileri tarafından çiçeklerle uğurlanan Profesör Akarsu’ya ilişkin, Akkuş İlgezdi, “Bilim yuvalarını baskıyla, yasaklarla, talimatlarla yönetmeye kalkanlar Sevgi hocamızı istifa etmek zorunda bırakarak amaçlarına ulaştıklarını düşünüyor olabilirler. Ancak bu bilimden nasibini almamış baskıcı zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çırpınışları. Bizim iktidarımızda liyakatin hakim olmadığı üniversiteler, partili rektörler son bulacak. Ülkemiz özerk üniversitelere kavuşacak. Hatırlatmak isterim ki Sevgi hocamız yalnız değildir” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler