03.12.2022

Gamze Akkuş İlgezdi: "Sağlıkçıları Ayırmaktan Vazgeçin"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, sözleşmelilerin kadroya geçişleri ile ilgili yapılan açıklamada kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının da kapsam dışında bırakıldığı hatırlatarak, “Diğer kamudaki sözleşmelilerle birlikte, sağlıkçılar da kadroya alınırken yaklaşık 3.500 kişi olan ve aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara yine kadro verilmedi. 12 yıldır canla başla çalışan aile sağlığı çalışanları da kadroyu hak ediyor. Sağlık ayrımcılık kabul etmez. Amasız, fakatsız tüm sağlık çalışanlarımız ve diğer sözleşmeli personeller hakkı olan kadrolarına kavuşmalı” dedi.

İKTİDARIN KADRO VAADİ AYRIMCILIĞIN GÖLGESİNDE KALDI

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı tarafından müjde verilerek açıklanan ‘sözleşmelilere kadro’ vaadinin ayrımcılığın gölgesinde kaldığını ifade etti. Bazı sözleşmeli personellere kadro verilirken bazılarının ise kapsam dışı bırakılmasını eleştiren Dr. Akkuş İlgezdi, şunları söyledi:

MÜCADELEMİZ DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONELLER İÇİN DE DEVAM EDECEK

“Sözleşmeli personele kadro müjdesi veriliyorsa ayrım yapılmaksızın hepsine verilmeli! ‘Şunlar hariç’ demek olmaz. Sözleşmeli personelin arkasında durduk ve çabalarımız bir nebze olsun sonuç verdi, yapılan yanlış kısmen de olsa düzeltildi. Kadro alacak sözleşmeli personeller kapsamına sözleşmeli sanatçılar, sözleşmeli öğretmenler ve 50-D’li araştırma görevlileri de dahil edildi. Şimdi sıra diğer tüm sözleşmeli personelin kapsama dahil edilmesinde… Aynı mücadeleyi kapsam dışı kalan kamu dışı aile sağlığı çalışanları, sözleşmeli askeri personel, KİT personeli, Aile Bakanlığı’na bağlı ek ders karşılığı çalışan sözleşmeli personeller ve Meclis danışmanları için de sürdüreceğiz.”

AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARI NEDEN KAPSAM DIŞI?

Kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının da kapsam dışında bırakıldığına değinen Dr. Akkuş İlgezdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylardır tüm sözleşmeliler kadroya girecek diye açıklama yapıp insanları umutlandırdılar, pazartesi gününden beri kapsam dışı bırakılan kamu emekçilerinin sesi olmaya çalışıyoruz. Aile sağlığı çalışanları da kapsam dışı bırakılan sözleşmelilerden sadece biri. Kadro almak, 12 yıldır görevlerini en iyi şekilde yapan aile sağlığı çalışanlarının en tabii hakkıdır. Derhal bu yanlıştan dönülmeli. Sağlık çalışanları arasında sözleşmeli, taşeron, 4-D’li ayrımını kabul etmiyor bu ayrımın son bulmasını talep ediyoruz.”

DEVLETİN ÖZÜNDE AYRIMCILIK YOKTUR

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, konuyu Meclis gündemine taşıyarak hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Kamu Personeli Olmayan Aile Sağlığı Çalışanları neden kapsam dışı kalmıştır?” diye sordu. Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Bakanlığınız diğer sağlık personelini kadroya geçirirken, kamu dışı aile sağlığı çalışanları konusunda neden bir çalışma yapmamıştır?” diye de sordu.