09.02.2022

Gamze Akkuş İlgezdi: Sağlık Komisyonu Ne İş Yapar?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi:

-“Pandemi yokken 2018 yılının Kasım ayında 4 kere toplanan komisyon dünyayı kasıp kavuran covid 19 pandemisinde 2 kere toplandı. Sağlık Komisyonunu toplamayan başkan ve Cumhur İttifakı üyeleri covid ölümlerden sorumludur.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Sağlık Komsiyonunun 23 aydır sadece ve sadece 2 kere toplantı yaptığını bildirdi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Komisyon Başkanı Recep Akdağ, CHP’li üyelerin taleplerine kulak tıkamaya devam ediyor. En son 31 Ocak 2022’deki talep yine karşılanmadı. Bunca sorun varken, sağlıkta şiddet önlemezken ve pandemi süreci yönetilemezken CHP’li vekillerin verdikleri görüşme talebini ‘bakarız’ diye geçiştiren komisyon başkanı görevini yapmamaktadır.

Son 24 saatte resmi rakamlara göre 241 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Pandemiyi yönetemedikleri için 15 Ağustos’tan beri ölüm sayısı 150’nin altına inmiyor. Aynı tarihten günümüze günlük ölüm ortalamaları ise 200’lerde. Her gün bir uçak dolusu insanımızı kaybediyoruz ancak buna rağmen Sağlık Komisyonu toplanmaya gerek duymuyor. Sağlık Komisyonunu toplamayan başkan ve Cumhur İttifakı üyeleri covid ölümlerden sorumludur."