07.07.2022

Gamze Akkuş İlgezdi: Ölümlere Sessiz Kalan İktidarın Eline Hekim Kanı Bulaştı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Konya Şehir Hastanesi’nde, hasta yakını tarafından silahla vurularak görevi başında hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’ya ilişkin açıklamada bulundu. Sağlıkta şiddetin tarif edilemez bir noktaya geldiğine değinen Akkuş İlgezdi, “Kıymetli bir doktorumuz daha hasta yakınının hastalıklı fikirlerine kurban gitti. Hala sağlıkta şiddeti tamamıyla bitiren caydırıcı bir yasamız yok. Hala doktorlarımız katlediliyor. Hala iktidar eli kolu bağlı seyrediyor” dedi.

KONYA’DA DOKTOR KATLİAMI

Konya Şehir Hastanesi'nin Kardiyoloji bölümünde yaşanan hasta yakını katliamı, bıçak kemikte dedirtti. Hacı Mahmut Akçay, Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı başından vurdu. CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, acı olay karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

BU SESSİZLİK ÖLÜM GİBİ…

“Sağlık çalışanlarımız, hekimlerimiz pandemi döneminde ölümle burun buruna dedik anlamadınız. Sağlıkta şiddet onlar için büyük bir tehdit, her gün ölüm korkusuyla görevlerini yapmaya çalışıyorlar dedik dinlemediniz. Başlarına silah dayanıyor, kimi zaman kılıfından çıkan o silah yüzünden doktorlarımız canından oluyor dedik görmezlikten geldiniz. Artık üç maymunu oynamayı bırakın ve Konya’ya bakın! Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, görevi başında bir hasta yakını tarafından katledildi. Hasta yakını, annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttu ve canını aldı. Başından vurularak öldürüldü. Dilimizde tüy bitti. Bıçak artık kemikte. Daha size ne diyelim! Adeta bir kan davasına dönen hekim-hasta yakını ilişkilerinin önü alınmadıkça, daha birçok sağlık çalışanımızı kaybedeceğiz.”

GÜNAHI İKTİDARIN BOYNUNDADIR

“Kamil Furtun, Ersin Aslan, Edip Kürklü, Ali Menekşe ve niceleri… Hasta yakınları tarafından öldürülen hekimlerimize bir yenisi Ekrem Karakaya ile eklendi. Konya’da yaşanan olayın tek faili hasta yakını değil; aynı zamanda AKP sağlık politikalarıdır. Siz sustukça, hekim kanı sizin ellerinize de bulaşacak, günahı boynunuzda kalacaktır. AKP iktidarına sesleniyorum. Sağlıkta şiddeti bitirmek için tüm mekanizmalar elinizde, bitirin! Hekimlerin canı size emanet, koruyun! Elinizdeki hekim kanını bir an önce temizleyin, temizleyin ki boynunuzdaki bir günahtan daha kurtulun!

Sağlıkta şiddetin son bulması için derhal Sağlıkta Dönüşüm Programı terk edilerek; sağlıkta şiddetin kök nedenlerine yönelik önlem alınmalıdır.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler