02.01.2023

Gamze Akkuş İlgezdi: “Olimpiyat Yok Ama Komite Hala Görevde”

5 YILDA 127 MİLYON LİRA HARCANDI

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Türkiye’nin olimpiyat hedefi kalmadığı halde son beş yılda 127.224.000 harcadı ve harcamaya da devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Yapılmayan bir olimpiyat için sadece beş yılda 127 milyon liradan fazla para harcandı. 1992 yılından beri harcanan para ile bir den çok olimpiyat yapılırdı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu 2011 Sayıştay Raporunda 31.336.000 TL harcama yapıldığını hatırlatarak, “2011’de olimpiyatların İstanbul’a gelmesi için 1992 yılında oluşturulan kurul hala faaliyette ve haftalık toplanması gerekirken birçok yıl hiç toplantı yapmadı. 2021 Sayıştay raporunda ise ‘birkaç defa toplandığı görüldü’ dendi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı çar çur ediliyor” diye konuştu.

KURUL, AKP’NİN ARPALIĞI HALİNE GELDİ

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi 5 yıldır İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun olimpiyatlar için herhangi bir çalışma yapmadığını hatırlatarak, “5 yılda 127 milyondan fazla para harcandı ancak olimpiyatlarla ilgili bir çalışma yapılmadı. Bu kurul da AKP’nin arpalığı haline geldi. Gerçekçi bir yaklaşım olmadıkça, kaynaklar doğru yerlere aktarılmadıkça biz olimpiyat hayalleri kurmaya devam ederiz” açıklamasını yaptı.