28.05.2022

Faik Öztrak: “Hedeflerde ‘Patron Battı, Dükkanı Kapatıyoruz’ İndirimi”

CHP Sözcüsü Öztrak, Türkiye’yi ilk 20 ekonomi liginden düşüren Hükümetin, şimdi 2023 için söz verdiği hedeflerde indirim yaparak beceriksizliğini gizlemeye çalıştığını belirterek, “2023’te 2 trilyon dolar milli gelir hedefini veren bizzat Erdoğan’dı. Şimdi, ‘Şu olmasaydı, bu olmasaydı milli gelirimiz 1,2 trilyon seviyesine ulaşacaktı’ diyor. Milli gelir hedefinde yaptığı bu indirim olsa olsa ‘Patron battı, dükkânı kapatıyoruz’ indirimidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

İLK 4 AYDA 8 MİLYAR DOLAR REZERV YAKILDI

Yarı cahil, kör cahilden beterdir. Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi, “model” uydurdular. Faiz inecek, döviz kuru çıkacak, cari açık kapanacak, kur düşecek, enflasyon gerileyecekti. Geçtiğimiz Eylül’den itibaren faizi indirdiler. Ama dediklerinin hiç birisi olmadı. Cari açık düşmek bir yana, yeniden şahlanmaya başladı. Finansmanı zorlaştı. Açığın finansmanı için bu yılın ilk dört ayında 8 milyar dolara yakın rezerv yakıldı.

KURDAN GELEN REKABET GÜCÜ ERİDİ

Sadece cari açık değil, enflasyon da roket hızıyla uçuşa geçti. Türkiye; yüzde 70 tüketici enflasyonuyla dünya üzerinde ilk beşe, yüzde 122 üretici enflasyonu ile dünya şampiyonluğuna yükseldi. Enflasyondaki bu hızlı artış, kurdan gelen rekabet gücümüzü de alıp götürdü.

Resim

SIRADA SÜPER FAİZLİ BONOLAR VAR

Faizleri düşürerek, faiz yükünü düşüreceğiz diye yola çıkanlar faiz harcamalarını patlattı. Tarihimizde ilk kez iç borca ödenecek faiz, anaparayı aştı. KKM ile milletin sırtına olağanüstü yük yüklendi. Sırada süper faizli bonolar var. Bir de bununla milleti ezecekler.

Resim

MİLLETİ DİLİMLE KARPUZ ALACAK HALE DÜŞÜRDÜLER

Milletimizi dilimle karpuz alacak hale düşürenler, kendilerini uyaranları “zır cahil” olmakla hatta daha da ileri giderek “hain olmakla” suçluyor. Kişi kendinden bilir işi. Bu ülkeye bu kadar kısa zamanda, bu kadar büyük kötülüğü düşmanı yapmazdı. Ama bunlar yaptı.

HEDEFLERDE “PATRON BATTI, DÜKKANI KAPATIYORUZ” İNDİRİMİ

Ve büyük bir yüzsüzlükle hiç sıkılmadan “ilk 10’a girme” türküleri söylüyor. 1990’dan bu yana ilk 20’de olan ekonomimizi 23. Sıraya düşürenler, 2023 için söz verdiği hedeflerde de indirim yaparak, beceriksizliğini gizlemeye çalışıyor. 2023’te 2 trilyon dolar milli gelir hedefini veren kimdi? Bizzat Erdoğan’dı. Şimdi, “Şu olmasaydı, bu olmasaydı milli gelirimiz 1,2 trilyon seviyesine ulaşacaktı” diyor. Milli gelir hedefinde yaptığı bu indirim olsa olsa “patron battı, dükkânı kapatıyoruz” indirimidir.

BU YIKIMI BİZ TEMİZLEYECEĞİZ

Ekonomiyi cahil kibriyle çökertenler, ekonominin dertlerine çare olamaz. CHP; Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar ve Yeni Kurallar ile tüm bu yıkımı temizleyecek. Ülkemizin yarınlarını yeniden umutla inşa edecek. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan…

Gündem'den Öne Çıkan Haberler