06.02.2023

Faik Öztrak: “Bu Felaketi Hep Birlikte Göğüsleyeceğiz”

CHP Sözcüsü Öztrak, depremden etkilenen iller için CHP’nin Genel Merkez, Milletvekilleri ve belediyeler üzerinden yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Gün dayanışma günüdür. Gün acıyı paylaşma günüdür. Bir olma, beraber olma günüdür. Milletimiz daha önce de, böyle büyük acıların üstesinden bir ve beraber olarak gelmiştir. Bu felaketi de hep birlikte göğüsleyeceğiz. Allah milletimizin yardımcısı olsun” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:


Bu sabaha karşı merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan yıkıcı etkisi çok yüksek bir deprem felaketini yaşadık. Deprem Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay, Adana illerimizde etkili oldu. Can kayıplarımız var. Çok sayıda bina yıkıldı.

GENEL BAŞKANIMIZ BÖLGEDEKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, aziz milletimize geçmiş olsun diyoruz. Yüce Allah’tan yitirdiklerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabahın erken saatlerinden itibaren, bölgedeki gelişmeleri, bölgedeki Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve bölge Milletvekillerimiz aracılığıyla takip etmeye başladı. Yine sabahın erken saatlerinde; Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman Valilerimizle telefonda görüştü. Adana, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya Belediye Başkanlarını aradı, diğer Belediye Başkanlarını da aramaya devam ediyor, üzüntülerini paylaşıyor, ihtiyaçlarını soruyor. Bölge milletvekilleriyle görüşmeleri de halen sürüyor.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLER İÇİN MYK VE PM ÜYELERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Genel Başkanımız sabahın erken saatlerinde, Genel Merkezimizde, Merkez Yönetim Kurulumuzu topladı. Depremin yaralarını sarmak için, partimizin yapacağı çalışmaları başlattı. Genel Başkanımız öncelikle depremden etkilenen bölgelerde, yürütülecek yardım çalışmalarını koordine etmek üzere, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizi görevlendirdi. Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç Kahramanmaraş, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba Malatya, Parti Meclisi üyemiz Gürsel Erol Elazığ, Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca Adana, Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka Gaziantep, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan Şanlıurfa, Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel Adıyaman, Genel Başkan Yardımcımız Gamze Akkuş İlgezdi Osmaniye ve Kilis, Genel Başkan Yardımcımız Fethi Açıkel Hatay, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın Diyarbakır illerinde görevlendirildiler.

MİLLETVEKİLLERİMİZ DE ÇALIŞMALARA YARDIMCI OLMAK İÇİN BÖLGEYE İNTİKAL EDİYOR

Sayın Genel Başkanımız, Grup Başkanvekillerimize de, çalışmalara yardımcı olmak üzere, tüm milletvekillerimizin, deprem bölgesine intikal etmeleri talimatını verdi. Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, tüm örgütümüzle beraber, yürütülecek yardım çalışmalarını, AFAD ’la koordinasyon içinde gerçekleştirecekler.

ÖRGÜTLERİMİZE İHTİYAÇ LİSTELERİ GÖNDERİLDİ

Bu kapsamda yine Genel Başkanımızın talimatıyla, bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri hakkında, tüm örgütlerimize ihtiyaç listeleri gönderildi. Örgüt başkanlarımıza, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için, AFAD yetkilileri ve Valiliklerle irtibat halinde olmaları talimatı da verildi.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ NUMARAMIZ: 0312 207 40 65

Yine Genel Merkezimizde, depremden etkilenen bölgelerdeki yurttaşlarımızın, Genel Merkezimize iletecekleri talepleri, AFAD ile paylaşmak üzere, Afet Koordinasyon Merkezi kurduk. CHP Afet Koordinasyon Merkezimizin İletişim Hattı: 0 312 207 40 65’dir.

BELEDİYELERİMİZİN YARDIMLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Yine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun koordinasyonunda, tüm Belediye Başkanlarımız, deprem bölgesine yardım için teyakkuz halindedir. Bu kapsamda an itibariyle; bu sayılar her an artıyor. 23 belediyemiz tarafından, 181 araç ve 854 personel deprem bölgesine gönderilmiştir. Gönderilen araçlar arasında; 45 arama ve kurtarma aracı, 8 mobil mutfak ve gıda TIR’ı, 132 iş makinası, 2 itfaiye ve 2 ambulans aracı bulunmaktadır. Yine belediyelerimiz bölgeye, gıda, ısınma, kıyafet, jeneratör, çadır, aydınlatma ürünleri gibi yardımları ulaştırmaya başlamıştır. Ayrıca belediyelerimiz, afet zedelere barınma imkânı sunmak üzere de, çalışmaktadırlar.

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Üzüntümüz çok büyük. Ama gün dayanışma günüdür. Gün acıyı paylaşma günüdür. Bir olma, beraber olma günüdür. Milletimiz daha önce de, böyle büyük acıların üstesinden bir ve beraber olarak gelmiştir. Bu felaketi de hep birlikte göğüsleyeceğiz. Allah milletimizin yardımcısı olsun.

Sözlerimi tamamlarken, bir kez daha kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Teşekkür ediyorum.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler