09.02.2023

Eskişehirliler'in Emaneti Depremzedelere Ulaştırılıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, afetin ilk saatleri itibariyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kampanyada yardımsever Eskişehirlilerin katkısıyla toplanan yardımlar, TIR’larla afet bölgesine ulaşmaya devam ediyor.

Bir kısmı Hatay’a ulaşan TIR’lar, buradan AFAD koordinesinde yardımların dağıtılması için yönlendiriliyor. Bölgede ayrıca Eskişehir’den Hatay’a ulaşan yardım TIR’larının ve yardımların koordinasyonu için bir daire başkanı ve uzman personelden oluşan ekip görev yapıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Eskişehirliler'in desteği ile şu ana kadar deprem bölgesindeki illere 30 TIR insani malzeme ile 14 TIR ve kamyon ekipman gönderildi. Eskişehir’den halen yüklemesi yapılan ve yola çıkmaya devam eden destek paketleri ile yakacak, ısıtıcı, soba, Kalabak Su ve Halk Ekmek gibi insani yardımlar; Hatay, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman olmak üzere depremde ağır hasar gören illere koordineli bir şekilde gönderilmeye devam edecek.

Kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi birimlerine getirilen ve Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda tasnifi yapılan çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, hem yardımların hem de bu yardımların ulaşmasında verilen emeğin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ile birlikte belediye görevlileri ve gönüllerle bir araya gelen Başkan Büyükerşen, “Ülkece yaşadığımız bu büyük felaketi ancak dayanışma ile aşar, ancak dayanışma ile yaralarımızı sarabiliriz. Acımız çok büyük ama acıyı paylaşarak hafifletebiliriz. Yardım kampanyasını başlattığımız andan itibaren yardımsever Eskişehirliler merkezlerimize adeta akın ettiler. Sizler de bu büyük emaneti yerine ulaştırmak için çok kıymetli bir emek veriyorsunuz. Çok teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler