31.05.2024

Erhan Adem, Ukrayna’dan Gelen Salmonellalı Etin Akıbetini Sordu

CHP,Erhan Adem ,Tarım Politikaları,Et ve Süt Kurumu ithalatı,Tarınm ve Orman Bakanlığı,halk sağlığı tehditi,Salmonella skandalı,Ukrayna,400 ton karkas et,CHP Tarım Politikaları,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Ukrayna’dan ithal edilen ve salmonella tespit edilen etlerle ilgili olarak bakanlığın halk sağlığını tehdit eden bu durum hakkında bir açıklama yapması gerektiğini belirtti. Adem, yazılı açıklamasında, Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen etlerle ilgili önemli sorular yöneltti.

Erhan Adem’in yazılı açıklaması şu şekilde:

"Et ve Süt Kurumu’nun Ukrayna’dan ithal ettiği 400 ton karkas etin sadece 20 tonunda salmonella vakası olduğu iddia ediliyor. Ancak, ithalatçı firma bu itirazı kabul etmedi. Bu nedenle, 400 ton etin tamamı reddedildi ve şu anda soğuk hava deposunda emanette beklediği ifade ediliyor.

Biz, yetkililerden şu soruların net yanıtlarını istiyoruz:

  • 400 ton etin tamamı imha edildi mi veya edilecek mi?
  • Yoksa sadece 20 ton salmonellalı kısım mı imha edilecek?
  • Salmonella çıkmayan diğer 380 ton etin akıbeti nedir?
  • Bu etler arasında satışı yapılanlar var mı?

Bu soruların cevabı, halk sağlığı ve can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Halkın sağlığını tehdit eden bu durumun bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz. Bu skandalın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemlidir. Yetkililerin, bu konudaki sorumluluklarını yerine getirerek gereken tüm önlemleri almalarını ve kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmelerini talep ediyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve halkımızın sağlığını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz."