28.05.2024

Deniz Yücel: “Türkiye Yüzyılı Anayasası” Diye Bir Anayasa Olmaz! “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası” Olur!

CHP Parti Sözcüsü,Deniz Yücel,İzmir Milletvekili,Anayasa,Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,Yassıada,Demokrasi ve Özgürlükler Adası,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye Yüzyılı Anayasası olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Yassıada'da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'nda konuşmuştu. CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Erdoğan’ın yeni anayasa söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Parti Sözcüsü Yücel, şunları söyledi:

“Yassı Ada'nın adını “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirmekle ülkeye demokrasi ya da özgürlük gelmiyor Sayın Erdoğan. AKP döneminde Yassı Ada'nın adı değiştirildikten sonra adada yapılan ilk işlem, imar düzenlemesi oldu. Yargılamaların yapıldığı spor salonu, Adnan Menderes'in kaldığı oda dahi yıkıldı. Ada beton cehennemine çevrildi. Yani betonlaşmaya özgürlük getirdiler. Sayın Erdoğan "Anayasa normlar hiyerarşisinin tepesinde yer alır" diyor. Çok doğru. Ama lafla peynir gemisi yürümez. Kendilerinin onlarca maddesini değiştirdikleri mevcut Anayasa'yı dahi uygulamayanların, yeni, daha demokratik bir Anayasa yapımında samimi olmaları düşünülemez… Sayın Erdoğan, her 27 Mayıs'ta Adnan Menderes ve arkadaşlarının hatırasını sömürerek demokrasi dersi vereceğinize, önce Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının önünü açın! Ayrıca, “Türkiye Yüzyılı Anayasası” diye bir anayasa olmaz! “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası” olur!”