25.07.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Yoksulumuza ve Emeklimize, İhtiyaç Sahiplerine Dokunmanız Son Derece Kıymetli”

“EKSİĞİMİZİ, FAZLAMIZI, GÜÇLÜ VE ZAYIF YANLARIMIZI GÖRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de Altıeylül Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, Belediye Başkanı Hakan Şehirli’nin mal varlığını inceleyerek, “CHP’de böyle 13 yaşında Ford Fiesta’sı olan, zemin katta oturan birisi belediye başkanı oluyorsa, bu parti boşuna 100 yıl yaşamamış demektir” ifadesini kullandı.

Balıkesir’de Altıeylül Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Değerli Başkanım, bugün sizi yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız, genel başkan yardımcılarımızla, hele bir tanesi de sizin ilin milletvekili, örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcımızla birlikte, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu üyelerimiz, milletvekillerimizle birlikte ziyaret ediyoruz” dedi. Özel şöyle devam etti:

“ADİL, ŞEFFAF VE DÜRÜST YÖNETİM BİZİM GENELDEKİ İKTİDARDA DA ÖNÜMÜZÜ AÇACAK”

“Balıkesir bizim için çok kıymetli. Bugün il başkanlığımızda il başkanımızın ev sahipliğinde sizlerle bir araya geldiğimiz ilçe başkanları ile bir araya geldiğimiz toplantıda söyledim. Sizler örgütümüze emanetsiniz, örgütümüz sizlere emanet. Burası kurulduğundan beri ilk kez aldığımız bir belediye. Büyükşehir Yasası ile 10 yıl önce kuruldu Altıeylül Belediyesi ancak merkez ilçe belediyesi olarak da çok partili dönemde hiç kazanamadığımız düşünülürse, Cumhuriyet tarihinde çoklu yarışta ilk kez kazandığımız çok kıymetli belediyelerimizden bir tanesi. Bundan sonraki süreçte tabii sizin yapacağınız adil, şeffaf ve dürüst yönetim bizim geneldeki iktidarda da önümüzü açacak.”

“ALTIEYLÜL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYLA BU GÖREV GELDİNİZ”

“Bugün ilk kez belediye başkanı oldunuz ancak büyükşehir ile birlikte olmak ve sizinle beraber 16 belediye başkanımızın olması büyük avantaj ama büyük sorumluluk. Bahanesi olmayan bir durumdayız. Ekonominin zor, borçların çok, Tayyip Erdoğan’ın elinizi ve kolunuzu bağlamak için yaptığı pek çok hamleyi görüyoruz. Biz kurmuş olduğumuz SODEM, SODEM- Sen gibi yapılarla, Türkiye Belediyeler Birliği, Ege Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ile elimizden geldiği kadar sizlerle dayanışma içinde olacağız. Sokaktaki halkın memnuniyeti ve ilgisi, sizden beklentinin yüksek olduğunu ama size seçildiğiniz günden bu yana artmaya devam ettiğini gösteriyor.”

“YOKSULUMUZA VE EMEKLİMİZE, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DOKUNMANIZ KIYMETLİ”

“Gelişmekte olan sanayisiyle, hem İstanbul ve İzmir arası otoban üzerindeki avantajlı konumuyla beraber her yönden gelişmeye açık bir şehirdeyiz. Sizin yaptıklarınız, kentimize ve partimize çok şey katacak. Özellikle sosyal belediyecilik noktasında, gençler ile ilişkiler, spor noktasında yaptığınız sunumda şimdiden atmış olduğunuz adımları son derece kıymetli buluyoruz. Özellikle halk kart uygulaması ile yoksulumuza ve emeklimize, ihtiyaç sahiplerine dokunmanız son derece kıymetli. Bu halk kart, halkçı belediyeler üzerinden halk ile CHP arasında kuracağı köprü, şüphesiz bizim iktidar yolculuğumuzda çok önemli bir kilometre taşıdır. Çok önemli bir araçtır bu köprü. Bunun için size ve ekibinize hem teşekkür ediyor, hem de başarılar diliyoruz. Yakından takip edeceğiz.”

“EKSİĞİMİZİ, FAZLAMIZI, GÜÇLÜ VE ZAYIF YANLARIMIZI GÖRECEĞİZ”

“Önümüzdeki aylarda yani seçildiklerinin altıncı ayında, Eylül ayının sonunda yerel yöneticilerimiz ilçe bazında ilk karnelerini alacaklar ölçme ve değerlendirmeyle. Eksiğimizi, fazlamızı, güçlü ve zayıf yanlarımızı göreceğiz. Her bir dönem öncekinden iyi olmasını ümit ediyoruz. Türkiye’de tüm belediyelerin standart, bizim tarafımızdan denekleri ve soruları oluşturulmuş, raporları partinin uzmanlarınca yazılan, profesyonel şirketleri yaptığı teknik anketler ki aday belirleme süreçlerinde de çok faydalı oldu. Bu anketlerle düzenli olarak ölçme ve değerlendirme yapacağız. Ben şüphesiz Altıeylül Belediyesi’nin, Hakan Şehirli ve ekibinin her seferinde bir öncekinden iyi bir sonuç alacağını ümit ediyorum. Balıkesir’e hayırlı ve uğurlu olsun. Genç ve dinamik bir ekibimiz var. Gençlik ve tecrübeyi bir araya getirdiniz. Genç bir ekibimiz var. Başkanımızla siz çalışacaksınız, onlar anlatacaklar, yaptıklarınız işleri anlatacaklar. Sahada gördükleri eksikleri, aksaklıkları bildirecekler ve bunlara hızla birlikte çözüm üreteceğiz. Bu hem örgütümüze hem size güç verecek. Şehrimize değer katacak. Ben bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.”