07.07.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Ya Asgari Ücrete Zammı Verecekler Ya Da Biz Söke Söke Alacağız”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada “Kimse kaybetmedi, bu seçimin kaybedeni yok. Edirne’deki herkes bilsin ki bu parti birinci parti olunca da kimseyi itmez, kimseyi kakmaz. Bundan sonra herkese sahip çıkacak. Göreceksiniz, o günleri hep birlikte yaşayacağız. İnsanların yüzde 65 nüfusu CHP’li belediyelere vermesi boşuna değil. Ekonominin yüzde 80’ini bize teslim etmeleri boşuna değil. Hem yıldılar, hem de artık bize bu yeni değişim sürecine, genç adaylara, kadın adaylara, tecrübe ile gençliğin birleşmesine, iktidar umudumuza, heyecanımıza ortak oldular. Bu duyguyu mutlaka koruyacağız” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı’nda yurttaşlara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Edirne’nin, Osmanlı’nın başkenti, Cumhuriyet’in kalesi, insanı yüreğindeki vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisiyle buralara gelen, buraları dolduran, bir il ziyareti öncesi Edirne’nin bu en önemli gününde bile il başkanlığımızın önünde bizleri bekleyen, burayı adeta mitinge çeviren güzel insanlar hepiniz hoş geldiniz. Yolda Genel Sekreterimize, yöneticilerimize anlattım. Edirne ile başka bir gönül bağımız var. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Özel şöyle devam etti:


“UNUTULMASIN Kİ BU KAPI ARDINA KADAR AÇIKTIR”

“Edirne’de zorlu bir yerel seçim sürecini hep birlikte geride bıraktık. Edirne hep birlikte kenetlendi. Önce zor günler yaşadık. Tartışmalı günler yaşadık. Doğru kararların verilmesi için zorlu süreçlerin içinden geçtik. Sonra adayımızı belirledik. Geldim size dedim ki ‘Edirne Cumhuriyet’in kalesidir. Edirne adayına sahip çıkacak. Partisine sahip çıkacak’ dedik. Siz sözünüzü yerde bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Burası CHP’nin Edirne İl Başkanlığı. Hep söylediğim gibi burası baba ocağı. Herkesin doğduğu, büyüdüğü, sonra kiminin ayrılıp gittiği, kiminin kaldığı bir yer. Ama kapısı her daim açık. Çorbası her zaman kaynayan. Çayı demli olan, bacası tütmekte olan bir yer burası. Son seçimlerde Edirne’de iki kişiden biri bu baba ocağına geldi. Baba ocağında kucaklaştı. Buradan Edirne’nin bize destek veren sosyal demokratlarına, milliyetçi demokratlarına, muhafazakar demokratlarına, bütün demokratlara ve benim bütün akrabalarıma yürekten teşekkür ediyorum. Unutulmasın ki bu kapı ardına kadar açıktır.”

“EDİRNE’DE DE BU İŞİN LAMI, CİMİ KALMADI”

“Bugün burada bir görev devir teslimi yaşanıyor. İl Başkanımız gayretleri, çabalarının vardığı noktada bayrak devir teslimi istedi ve biz de uygun gördük. Bugün Edirne’nin en güzel gününü hep birlikte yaşayacağız. Önümüzdeki günlerde Edirne’de parti yönetiminde bir tasarrufta bulunacağız. O günden itibaren Edirne’de hep beraber hem kıymetli başkanımıza, genç başkanımıza, kadın başkanımıza hem partimize sahip çıkacağız. Çünkü önümüzdeki süreç öyle herhangi bir süreç değil. Daha önce ben söyledim. Heyecanlandınız. Alkışladınız. Desteklediniz, arkamızda durdunuz. Biz Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında girdiğimiz ilk seçimleri, yerel seçimleri 47 yıl sonra birinci parti olarak tamamladık. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimleri geliyor. Başkanın elinde bir anahtar var. O anahtar, Edirne Belediyesi’nin kapısının, kasanının, Edirne’nin anahtarı değil. O anahtar CHP’nin, Atatürk’ün partisinin iktidarının anahtarı. Bu sebeple hep beraber Edirne’yi dürüst, çalışkan, tasarruflu, halkı koruyan kollayan, emeklisine, emekçisine, çiftçisine, esnafına sahip çıkan projelerle başkanımız yönetecek. Biz Filiz Başkan’ın arkasında olacağız. Ona sonuna kadar destek olacağız. Örgütümüz ona ve o da örgütümüze emanet olacak. Burada biz, bu baba evinin evlatları, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, kökü, kökeni ne olursa olsun burada hep birlikte bu baba ocağına da, Atatürk’ün emanetine de sahip çıkacağız.”

“EMEKLİ MAAŞINI ÖNCE ASGARİ ÜCRET YAPACAĞIZ, SONRA 1,5 ASGARİ ÜCRET YAPACAĞIZ”

“Bu Edirne’nin hepsi Atatürk’e aşık mı? O zaman o partiye gittin, bu partiye gittin, iyi olur diye gittin. Genel Başkanı göçmen diye gittin. Şimdi CHP’nin Genel Başkanı, anneannesi Selanik doğumlu, dedesi Üsküp doğumlu, babaannesi Kırçova doğumlu. Oldu mu? Gittin başka partiye, AKP’ye gittin. Bak ne oldu buğday fiyatı? Geçen sene ne oldu ayçiçeği? Bu sene göreceğiz. Öyle olunca şimdi artık hep beraber toplanacağız. Hep beraber birleşeceğiz. CHP’yi önce iktidar yapacağız sonra sonuncusu gibi çiftçiye ‘al ananı da git’ diyen değil ‘çiftçi, köylü milletin efendisidir’ diyen bir Cumhurbaşkanımız olacak. Bundan sonra esnafımıza da sahip çıkacağız. Emeklimize de emekçimize de. Tabii iktidar olunca bambaşka şeyler olacak. Mesela emekli maaşı bu AKP geldiğinde 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin lira alacaktı. Sistemi değiştirdi, şimdi 10 bin lira alıyor. Geleceğiz. Önce asgari ücret yapacağız. Sonra 1,5 asgari ücret yapacağız. Bu desteklemelerin her bir tanesini kanun nasıl yazıyorsa öyle vereceğiz. Yüzde 1’i milli gelirin destekleme olacak. Bunlar binde ikisini veriyorlar. Beş vereceğine ikisini veriyor çiftçiye, çiftçinin de yüzü gülecek. Emeklinin de gülecek. Asgari ücretlinin de gülecek. Ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Onlar da çok çalışacaklar, iyi çalışacaklar. Sonra partimize sahip çıkacağız. Sonra kapıları ardına kadar açacağız.”

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK”

“Artık baba evinden gitmiş adam, AKP’ye, perişan olmuş. Gelecek buraya ona ‘niye gittin, niye geldin’ demeyeceğiz. ‘Baş tacısın’ diyeceğiz. MHP’li gitmiş başka bir tarafa. Görmüş bunların halini geri gelmiş. Herkese kucak açacağız. Nasıl seçimi kazandığımız akşam dedik ki, kimse öteki değildir. Kimse kaybetmedi, bu seçimin kaybedeni yok. Edirne’deki herkes bilsin ki bu parti birinci parti olunca da kimseyi itmez, kimseyi kakmaz. Bundan sonra herkese sahip çıkacak. Göreceksiniz, o günleri hep birlikte yaşayacağız. İnsanların yüzde 65 nüfusu CHP’li belediyelere vermesi boşuna değil. Ekonominin yüzde 80’ini bize teslim etmeleri boşuna değil. Hem yıldılar hem de artık bize bu yeni değişim sürecine, genç adaylara, kadın adaylara, tecrübe ile gençliğin birleşmesine, iktidar umudumuza, heyecanımıza ortak oldular. Bu duyguyu mutlaka koruyacağız. Yukarıya doğru gidiş başladı. Uçağın burnunu aşağıya doğru indirmek yok. Hep ileriye gideceğiz. Onun için ufak tefek meselelere takılmayacağız. Kusur varsa örteceğiz. Tartışmaları bitireceğiz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak. Her şey yoluna girecek.”

“YA ASGARİ ÜCRETE ZAMMI VERECEKLER YA DA BİZ SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

“Buradan son sözüm şu. Geçen hafta bir emek mitingi yaptık. Orada dört şey söyledik. Bir, kredi kartlarının faizlerini silin, esnafa, köylüye, bireysel sıkıntı çekenlere. Ana parasını bölün. Bundan yüzde 30 vergiyi kaldırın, milleti rahatlatın. İki, taban ücretleri, mesela buğdayda 15 lira olması lazım. Maliyetini verdiler. Taban fiyatları artırın. Ayçiçeğe iyi bir fiyat verin. Üzüm, fındık, çay, narenciye, sahip çıkın. Üçüncüsü emekli maaşı 10 bin lira olmaz. Bunu bir asgari ücret düzeyine getirin. Sonuncusu asgari ücrete enflasyon uyarlamasını hiç olmazsa yapın, insanları bugün 17 bin lira olan asgari ücret verildiği günkü 13 bin liraya denk geliyor. Yıl sonuna doğru 9 bin liraya düşecek. Bu olmaz dedik. İtiraz ettik. Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete zammı verecekler. Ya biz söke söke alacağız. Bir kez daha söylüyoruz. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez. Ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur. Hepinize teşekkür ediyoruz. Filiz Başkan’a, belediye meclis üyelerimize, hayırlı olsun diyoruz. Baba ocağına bugün koşup gelen hepinize teşekkür ediyoruz. Bugün Edirne’ye Türkiye’nin dört bir yanından güzel insanlar geldiler. Yarışan, güreşen, bütün pehlivanlara, bütün yiğitlere başarılar diliyoruz. İyi olan kazansın diyoruz. Ama eninde sonunda Edirne’miz kazansın, sizler kazanın istiyoruz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL EDİRNE’DE