13.09.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Soma’nın Kurtuluş Yıldönümü Etkinliğine Katıldı

“YILLARCA HER SEÇİM AKŞAMI SOMA’YA LAF SÖYLEDİLER”

“SOMALILAR GÜNÜ GELİNCE KİM HAKLIYMIŞ, NASIL GÜZEL BİR MEMLEKETMİŞ GÖSTERDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Soma’nın kurtuluş yıldönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin etkinliklerine katılmak benim için çok keyif verici ama şüphesiz bu konuda en keyif aldığım yer Soma Belediyesi. Çünkü yıllarca her seçim akşamı birileri elinde telefonla Soma’ya, size, hepimize laf söyledi, ben de onlarla kavga ettim ama gün geldi kim haklıymış Soma neresiymiş, nasıl bir güzel memleketmiş, nasıl güzel insanları varmış günü gelince ne yaparmış, gösterdiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinin kurtuluşunun 102’nci yıldönümü kutlamalarına katıldı. Genel Başkan Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle güzel Somamızın, benim canım memleketim Soma’nın kurtuluş günü kutlu olsun. Ben Soma’da doğmadım ama bütün Türkiye beni Somalı biliyor. Bunda da hiçbir sakınca yok. Soma benim en yürekten bağlı olduğum ilçem, hatta biraz önce sayın başkana bu yakışıklı sunucu nereden çıktı, hiç görmedim dedim. O da tebrik ederim zaten buralı değil, dışarıdan geldi dedi. Somalı olsaydı ben bilirdim” dedi. Özel, şunları söyledi:


“SOMA GÜNÜ GELİNCE NE YAPARMIŞ GÖSTERDİNİZ”

“Burada ışıkların izin verdiği kadarıyla gördüğüm herkes, gözümün aşina olduğu, tanıdığım, dokunduğum, benim üzerimde emeği olan çok kıymetli Somalıların genç evlatları, değerli Somalılar, sizinle birlikte olduğum için çok mutluyum. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin etkinliklerine katılmak benim için çok keyif verici ama şüphesiz bu konuda en keyif aldığım yer Soma Belediyesi. Çünkü yıllarca her seçim akşamı birileri elinde telefonla Soma’ya, size, hepimize laf söyledi, ben de onlarla kavga ettim ama gün geldi kim haklıymış Soma neresiymiş, nasıl bir güzel memleketmiş, nasıl güzel insanları varmış günü gelince ne yaparmış, gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

“İYİ Kİ SOMA VAR, İYİ Kİ SOMALILAR VAR”

“Burada en mutlu olduğum şey de CHP’li belediyeler gelince böyle güzel aktivitelerde bir arada olmamız, sanatçının popüler olması, beğeniliyor olması, gençler tarafından sahipleniliyor olması çok güzel ama hele hele Ceylan Ertem gibi dik duruşlu olan, bu ülkede evladını arayan annelere şarkı yapmış, kimsenin karşısında eğilmemiş, bükülmemiş kadın cinayetleri konusunda dik duruşunu, politik tavrını ortaya koymuş böyle bir sanatçının burada olması hepimiz için gurur kaynağı, Hoş geldi. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ben böyle günlerde sözü uzatmayı hiç sevmem çünkü Özgür Özel’i yıllardır dinliyorsunuz, ağız tadıyla bir akşam Ceylan Ertem dinleyeceksiniz. Onun içinde sözü daha fazla uzatmıyorum. Sözü sevgili Ceylan’a tekrar bırakıyorum. Hepinize iyi eğlenceler. Hepinizi çok seviyorum, iyi ki varsınız. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. İyi ki Soma var, iki Somalılar var. Sağ olun, var olun.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL MANİSA’DA