13.09.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Millet Razıysa Ben de Bütün Başkanlarımdan Razıyım”

“BİR YERDE İYİ BİR İŞ VARSA ONU BÜTÜN TÜRKİYE’YE YAYIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmit'te Kent Lokantası’nın açılışını yaptı. Özel, “Gıda mühendisi denetiminde, bir diyetisyenin gözetiminde, en iyi malzemelerle, bir mercimek çorbası, bir orman kebabı, bulgur pilavı, bir ayran ya da yoğurt bugün burada 40 liraya satılıyorsa bu yapılan iş, hiç şüphe yok maliyetinin altındadır. Belediyenin önemli sübvansiyonu vardır. Buradan yemek yiyen herkes ‘Allah bereket versin, Allah razı olsun yapanlardan’ diyorsa, millet razıysa ben de başkanım ve bütün başkanlarımdan razıyım. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

İzmit'te Kent Lokantası’nın açılışını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bekirpaşa ve İzmit’imizin çok kıymetli ve değerli sakinleri, burada bize Kocaeli İl Başkanımız ev sahipliği yapacaktı. Bir rahatsızlıktan ötürü hastanede yatıyor. Kendisini ziyaret ettim. Durumu gayet iyiye gidiyor. Sizlere selamlarını iletti. Kocaeli’nin değerli milletvekilleriyle, İzmit’imizin değerli belediye başkanıyla, ilçe başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla bugün sizinle birlikteyiz. Gençlik Kolları Genel Başkanımız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve kabinemizdeki Gölge Adalet Bakanımız bana eşlik ediyorlar. Şahsım, arkadaşlarım adına ve CHP adına hepinizi saygı ile selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Özel şöyle devam etti:


“CHP’Lİ BELEDİYELER İKTİDARIN VERMEDİĞİ HİZMETLERİ ULAŞTIRIYORLAR”

“CHP’li belediyeler artık standart belediyecilik hizmetlerini dört dörtlük yapıyorlar. Yani belediyeden beklenip de aksayan bir hizmet, çok şükür ki, çok nadir ve geçici birkaç serzeniş dışında Türkiye’deki 412 belediyeden duymuyoruz. İzmit Belediyesi’nin standart belediyecilik hizmetlerini dört dörtlük yaptığı konusunda şüphe yok. Şüpheye düşen varsa, dönüp 31 Mart seçimlerine bakacak. İki kişiden birinin oyunu alan sayın belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in karnesi beş pekiyi, aferin. Ancak artık CHP’li belediyeler sırf kanunla kendisine verilmiş işleri yapmakla yükümlü değiller. Ne yapıyorlar? Hemen her alanda iktidarın vermediği hizmetleri vatandaşımıza ulaştırıyorlar. İktidarın kötü yönetiminin yarattığı sonuçları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden belediyelerimiz, iktidarın yanlış politikaları sonucu yoksullaşan halkın en önemli beklentisi olan sosyal belediyecilik uygulamalarını her geçen gün hayata geçiriyorlar.”

“AKP’Lİ BELEDİYELER, HALK LOKANTALARINI AÇMAK DURUMUNDA KALIYORLAR”

“Şimdi böyle bir uygulamanın açılışında sizlerle birlikteyiz. Kent lokantaları ilk olarak İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bir projesi olarak başladı. Ama ardından bütün belediye başkanlarımız, vatandaştan takdir gören bu uygulamayı kendi kentlerine taşıdılar. İzmit’te daha önce bir tanesi açılmıştı. Şimdi Bekirpaşa’da ikinci kent lokantasını açıyoruz. Trabzon’dan Erzurum’a, Osmaniye’den Gaziantep’e, Kilis’ten, Bursa’ya, Kütahya’dan Adıyaman’a, dün İzmir’de bugün İzmit’te kent lokantalarının teker teker açılışlarını yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Birazdan açacağımız lokanta Türkiye’de CHP’li belediyelerin halkımızın hizmetine sunduğu 45’inci lokantadır. Kent lokantaları öyle markalaşmıştır ki önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Şimdi Gaziantep’te duydum, artık AKP’li belediyeler milletin ‘CHP yapıyor, siz niye yapmıyorsunuz’ eleştirilerine dayanamayıp, artık onlar da farklı isimlerle halk lokantalarını açmak durumunda kalıyorlar. Çünkü vatandaşın bugünkü zorlukla, bugünkü sıkıntılarla, öğlenleyin, dört kap yemeğe 150 lira, 200 lira verecek bir imkânı yoktur.”

“MİLLET RAZIYSA BEN DE BÜTÜN BAŞKANLARIMDAN RAZIYIM”

“Biraz önce başkanım söyledi. Buradaki yemeği İzmit ilçe örgütümüz karşılıyormuş. Gittiğim her yerde eğer birisi üstlenmediyse ilk günkü yemeği belediye başkanın kredi kartını alıyorum. Kasaya veriyorum. Diyorum ki çekin bakalım hesabı ne kadarmış diye. Fatma Başkan beni Meclis’ten çok iyi tanıdığı için hazırlığı yapmış, yemeğin faturasını ilçe başkanlığına ödetmiş. Şaka bir yana gıda mühendisi denetiminde, bir diyetisyenin gözetiminde, en iyi malzemelerle, bir mercimek çorbası, bir orman kebabı, bulgur pilavı, bir ayran ya da yoğurt bugün burada 40 liraya satılıyorsa bu yapılan iş, hiç şüphe yok maliyetinin de altındadır. Belediyenin önemli sübvansiyonu vardır. Buradan yemek yiyen herkes ‘Allah bereket versin, Allah razı olsun yapanlardan’ diyorsa, millet razıysa ben de başkanım ve bütün başkanlarımdan razıyım. Kendilerini tebrik ediyorum.”

“BİR YERDE İYİ BİR İŞ VARSA ONU BÜTÜN TÜRKİYE’YE YAYIYORUZ”

“Belediyelerimiz bundan sonra 15 Eylül’de Kırıkkale, 16 Eylül’de Zonguldak’ta, 19 Eylül’de Ordu Altınordu’da kent lokantaları açmaya devam edecek. Yedi bölgede, 412 belediyemiz var. Her birinde bu hizmeti yaygınlaştıracağız. Sadece bu hizmeti değil. Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi’ni kurduk. Belediyelerimizin, belediye başkanlarımızın bölge birlikleri var. Artık hep beraber bir yerde iyi bir iş varsa onu bütün Türkiye’ye yayıyoruz. Birisi iyi bir proje yaptıysa, diğeri Amerika’yı yeniden keşfetmiyor. Aynı projeyi alıp, bütün Türkiye’de uyarlıyoruz. Emekliler için, emekli halk kartımız, gençler için genç halk kartımız, öğrenciler için hizmetlerimiz bütün Türkiye’de tek tipleşiyor. Çok yakında bir şehirde bir öğrencimize, emeklimize verilen kart öğrencimiz memleketine döndüğünde, emeklimiz evladının yanına ya da memleketine gittiğinde diğer şehirlerde geçecek.”

“HER DERDİN VAR BİR ÇARESİ, ONUN DA ADI CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

“CHP olarak biz artık muhalefet partisi olmayı bıraktık. CHP olarak 31 Mart günü muhalefetten istifa ettik. Biz milletimize dedik ki, ‘Biz muhalefetten bıktık, siz de iktidardan bıktınız. Gelin bu işi değiştirelim. Siz bizi birinci parti yapın, biz iktidar olalım. Bu iktidardan en kısa sürede sizi kurtaralım’. Milletimiz sağ olsun. Feraset gösterdi. Büyük bir öngörüyle, gelecek seçimlerden sonra Türkiye’nin iktidar partisi olacak CHP’ye, nüfusun yüzde 65’ini, ekonominin yüzde 78’ini, turizmin yüzde 92’sini teslim etti. Oralardaki belediyeleri bize verdi. Tarihte de öyleydi, 31 Mart’ta da öyle, şu anda da öyle. CHP Türkiye’nin birinci partisi. Bunun için artık biz muhalefet partisi refleksleri göstermiyoruz. Efendim, ‘Direneceğiz, mücadele edeceğiz, sesinizi duyuracağız’ kimseye demiyoruz. Direneni görüyoruz. Seslerini duyuyoruz. Onların işini, onların dertlerinin çaresini üretmek için tüm hazırlıklarımızı büyük bir mücadeleyle, büyük bir enerjiyle, büyük bir azimle, büyük bir kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Şüphesiz, memlekette herkesin var bir derdi, her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.”

“AKP’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KANDIRA’YI DUYMUYOR, ZULÜM EDİYOR”

“Değerli arkadaşlar eğer buradaki bu arkadaşlarımız, şimdi seslerini duyurmak istiyorlar. Kime duyurmak istiyorlar, Türkiye’ye duyurmak istiyorlar. Çünkü Türkiye’nin en güzel, en yeşil ilçelerinden bir tanesinde, Kandıra’da bir çöp tesisi yapılmak isteniyor. İzmit’in, Kocaeli’nin bütün Kocaeli’nin çöpünü Kandıra’ya getirmek, Kandıra’nın yeşilini ortadan kaldırmak istiyorlar. Eğer ki geçtiğimiz seçimlerde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alsaydı, Kandıra’nın böyle bir derdi olmayacaktı. Ancak bugün AKP’nin büyükşehir belediye başkanı Kandıra’yı dinlemiyor, duymuyor, zulüm ediyor. Biz Kandıra’nın arkasındayız ama Kandıralılar kendi meselesine sahip çıkarlarsa, direnirlerse, o güzel kentimizin en güzel yerlerinden bir tanesi, tarım, turizmiyle Kandıra’ya bir mücadele ile sahip çıkarlarsa biz yanlarındayız. Kandıra, eğer gelecek seçime kadar dişini sıkarsa, bu mücadeleyi sürdürürse, CHP iktidarında Kandıra’nın yeşiline kimse dokunamayacak. Söz veriyoruz.”

“12 BİN 500 LİRAYI MATAH BİR MAAŞ GİBİ VERİYORLAR”

“Ayrıca burada bunu ifade etmek gerekirse, sözün özü olarak bugün emekçilerin sorunu var. Emekleri sömürülüyor. Alın terlerinin karşılığını alamıyorlar. Kocaeli bir emek kenti. Bugün emeklilerin sorunu var. 12 bin 500 lirayı matah bir maaş gibi veriyorlar. Biz Ocak ayında 10 bin liraya isyan ediyorduk ki isyanımız haklıydı, o 10 bin lira 25 kilo dana kıyma alıyordu. Bugünkü 12 bin 500 lira 20 kilo dana kıyma alıyor. İlk verildiğinde 21’di, şimdi 20. Allah biliyor ya Aralık ayı geldiğinde 16 kiloya düşecek. Geçen sene sefalet maaşı dediğimiz maaş şu anda sadece ve sadece ayda 5 kilo daha dana kıyma kaybetti. Yani emeklinin derdi çok büyük. Tarım, çiftçiler, Rize’de çaycı bağırıyor, Giresun’da fındıkçı. Manisa’da üzümcü. Gaziantep’te fıstıkçı. Hayrabolu’da, Konya’da, Çukurova’da buğday üreticisi. Manisa ovasında, Mersin, Çukurova’da pamuk üreticisi kan ağlıyor. Hepsinin ama hepsinin var bir çaresi, hepsinin çaresi Cumhuriyet Halk Partisi.”

“81 İLDE, 973 İLÇEDE YOLA ÇIKIYORUZ”

“Geçen hafta kurultayımızı tamamladık. Tüzük 1300 delegenin neredeyse tamamının, yüzde 99,5’nin mutabakatıyla geçti. Parti’nin nasıl yönetileceğinde tam mutabıkız. Türkiye’yi nasıl yöneteceğiz, iki gün çalıştık. Yılların birikimini tekrar ettik. Hazırlıkları yaptık. 81 ilde, 973 ilçede yola çıkıyoruz. Altı ay içinde programımızı yeniliyor, tarımdan dış politikaya, çevreden iç işlerine, kültür ve sanattan milli eğitime bu ülkeyi nasıl yöneteceğiz, nasıl kalkındıracağız, azın başında kavga etmek yerine nasıl çoğaltıp, o çok olanı da adilce paylaşacağız, bunu Türkiye olarak başarıp, bütün dünyaya örnek olacağız. CHP, Türkiye’nin birinci partisi geliyor. Dertleri çözmeye, dertlere çare olmaya geliyor. Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KOCAELİ’NDE - 3