05.06.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ı Ziyaret Etti: “Annenin Gözyaşının Rengi Olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, iki oğlu ile eşi katledilen ve Adalet Nöbeti’nde olan Emine Şenyaşar’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “İki şeyin rengi yoktur. Birisi emekçinin alın terinin rengi olmaz. Bir de annenin gözyaşının rengi olmaz. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum. Ben de o gün milletvekili adayıydım, çalışma yapıyordum. Farklı düşüncelerden dükkânlara giriyorduk, çıkıyorduk. Ama o gün orada yaşananlar, kardeşlerinizin hayatını kaybettiği o süreç… Dükkândan sonra hastanede yaşananlar… O hastanede yangın söndürme tüpünü bir balyoz gibi kullanmaları... Ortaya çıkan görüntülerin adalet önüne çıkmaması için hastane kameralarının birileri tarafından kaybedilmesi... Bu isyanın en haklı sebebidir” dedi. Özel, yaşananları Erdoğan’a da aktaracağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar'a, ‘Adalet Nöbeti’ni sürdürdüğü Adalet Bakanlığı önünde dayanışma duygularını iletti.

“KENDİ ANNEMİN GÖZÜNDEN YAŞ AKMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

Ziyaret sırasında DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar’ın Kürtçe konuşmasını Genel Başkan Özel’e tercüme etti. Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Anneye şunu söyle benim için. Gerçekten konuştuğu dili, Kürtçe’yi bilmiyorum ama hiç tercüme etmeseniz de ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. İki şeyin rengi yoktur. Birisi emekçinin alın terinin rengi olmaz. Bir de annenin gözyaşının rengi olmaz. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum. Ben de o gün milletvekili adayıydım, çalışma yapıyordum. Farklı düşüncelerden dükkânlara giriyorduk, çıkıyorduk. Ama o gün orada yaşananlar, kardeşlerinizin hayatını kaybettiği o süreç… Dükkândan sonra hastanede yaşananlar… O hastanede yangın söndürme tüpünü bir balyoz gibi kullanmaları... Ortaya çıkan görüntülerin adalet önüne çıkmaması için hastane kameralarının birileri tarafından kaybedilmesi... Bu isyanın en haklı sebebi” dedi.

“HAKLI DAVASINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“Herkesin gözünün önünde olan böyle bir katliama devlet gözünü yumamazdı” diyen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef, devletin gözünü yumdular. Devletin gözünü kapattılar. Adaletin gözünü kör ettiler. Biz haklı mücadelesinde CHP olarak, kurumsal olarak da ben bir evladı olarak da onun haklı mücadelesinin yanındayım. Onun bu mücadelesi yorgun, üzgün, perişan ve hasta bir annenin ne kadar güçlü ve etkili olabileceğini gösteriyor. Karşısındakiler istedikleri kadar hukuksuzluğa sığınsınlar ama bir yandan annenin yaşadıkları mutlaka ve mutlaka toplum vicdanına kazınıyor. Ben hem evladıyla ilgili talebini, hem de burada kendisinin durumuna tanıklığını kim bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye, kime söylemem gerekiyorsa söylemeye, onun haklı davasını savunmaya devam edeceğim.”

“CUMHURBAŞKANINA İLETECEĞİM”

Genel Başkan Özgür Özel, DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın, durumlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi talebine, “Önümüzdeki hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annemin ağzından ileteceğim” yanıtını verdi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, EMİNE ŞENYAŞAR’I ZİYARET ETTİ