24.07.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “Ada’nın ve Ada’nın Tercihlerinin Arkasında Olmaya Devam Edeceğiz”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“BURADA GÖRDÜKLERİMDEN MEMNUN OLDUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Adalar Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Kurumsal sorumluluk açsından Ada’nın burayı çok iyi tanıyan, bilen, içinde hisseden, kanında Adalılık akan birisi ya da birileri tarafından yönetilmesi lazım. Bu son derece önemli. Zaten alınan çok yüksek oy ve destek de bu tercihe Ada sakinlerinin verdiği olumlu tepki ve destektir” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Adalar Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün gerçekten Ada’da çok sıcak bir ilgi ile karşılandık. Öncelikle ben mekâna dair bir şey söyleyeyim. Burası Adalar Belediye Hizmet Binası. Bu binanın son kullanılan odası bu. Biz ayrıldıktan sonra da bu oda boşalacak ve bu bina kentsel dönüşüm kapsamında, depreme karşı dayanıksız olduğu için terk edilecek. Hızla Adalıların en iyi hizmet alabileceği belediye personelinin hayatının riske atılmayacağı, depreme dayanıklı bir binaya kavuşuyor. Bu Ercan Başkan’ın bence attığı çok önemli bir adım. Bunun için kendisini tebrik ediyorum. Bu konuda tüm yerel yöneticilere, hangi siyasi partiden olursa olsun deprem ve depreme karşı dayanıksızlık noktasında asla ihmalkâr olmamalarını, ilk adım olarak bunu atmaları gerektiğini ifade ediyoruz” dedi. Özel şöyle devam etti:

“ADAYLIĞI BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZDE MEMNUNİYET UYANDIRDI”

“Ercan Başkan’ın Adalar Belediye Başkan adayımız olması ve sonra seçilmesi, Adalar’da bir hasreti sona erdirdi. Adalar’daki herkes Adalar’da doğmuş, büyümüş, yetişmiş, buranın bir sakini tarafından yönetilmesini istiyor. Ben bir önceki seçimde kendisine bir dahaki seçimde böyle bir aday belirleneceğinin sözünü vermiştim, kendi adına değil Ada’dan herhangi birisini adına. Genel Başkan olduğumuzda başvurusunu gördüğümüzde büyük memnuniyet duyduk. Kendisi adaylaştı, adaylığı Ada’daki, İstanbul’da örgütümüzde memnuniyet uyandırdı, çünkü örgüte duyulan güveni gösteriyordu. Çünkü ilk kez onların sorunlarını anlatabilecekleri son dönemde, seslerini duyacak bir belediye başkanını seçmenin iç huzuru içindeydiler. Zaman zaman görevlendirmeler oldu. Görevlendirilen arkadaşlarımızın hiçbir kusuru yok ama buranın başka bir sosyolojisi var. Burayı buraya ait olmayan kimsenin bunu bilmesi mümkün değil. Bu gelenek bundan sonra CHP’de hiç terk edilmeyecek. Ben buna inanıyorum. Ben görevde olduğum müddetçe, bunun sözünü veririm. Kurumsal sorumluluk açsından da Ada’nın burayı çok iyi tanıyan, bilen, içinde hisseden, kanında Adalılık akan birisi ya da birileri tarafından yönetilmesi lazım. Bu son derece önemli. Zaten alınan çok yüksek oy ve destek de bu tercihe Ada sakinlerinin verdiği olumlu tepki ve destektir.”

“BURADA GÖRDÜKLERİMDEN MEMNUN OLDUM”

“Siyaset sorunları ve krizleri yönetme sanatı. Ada’ya bundan 5-6 yıl önce geldiğimde inanılmaz tartışmalar vardı. Faytonların kalmasını isteyenler, hayvan hakkı savunucuları çekilen ıstırabı ama buraya gelecek ulaşımla ilgili yapılacak tercihlerin ne olacağı, nasıl sonuç doğuracağı tartışılıyordu. O tartışma bu dönemde elektrikli araçlarla çözüldü ancak aracın boyutu konusunda itiraz vardı. Bu krizi sayın başkan hem partimizi, hem bizleri çok iyi tanıdığı için, hem Ada halkının ne istediğini çok iyi bildiği için, belki yükü biraz fazla üstüne alarak, kendisi üzüldü ama kimsenin üzülmesine izin vermedi. Çok önemli gayret gösterdi. Şu anda Ada’da başta korsan raporlu cihazlar, aletler, motosikletler, birtakım ruhsatsız araçların ortadan kalkması, birtakım sayısı belirsiz tekerlekli aracın trafikten çekilmesiyle trafiğin rahatladığını, şu anda ulaşım sorunun büyük ölçüde aşıldığı, bir küçük takviye ile daha tamamen ortadan kalkacağı söyleniyor. O konuda katkı sağlayacağız. Ada’da genel kabul gören, daha küçük boyutlara sahip, şimdi üretilen ama yokuş çıkamayan, şimdi Türkiye’de yokuş çıkanın üretildiği, ruhsatlandığı anda Ada’ya kazandırılacak bir genel mutabakatla sorunu çözecek noktaya gelindi. Bundan çok çok mutluyuz. Ben krizi Ercan Başkan’ın örgütü ve Ada’sına bağlılığına inanarak yönettim. Ona sorduk. O ne diyor diye baktık. Onun önerilerini aramızda değerlendirdik ve tartıştık. İlk başta biraz sesler yükselmişti. Ama sonra çok doğru bir noktaya gelinmeye başlandı. Belki bundan 1,5 yıl sonra herkesin çok üzerinde mutabık olduğu bir ulaşım sistemimiz olacak. Hem araçlarıyla, hem yol yoğunluğuyla. Ben gözümle gördüm, hepiniz görüyorsunuz. Eskiden sağdan, soldan geçen her biri birbirinden farklı üç tekerli, dört tekerli, şarjlı araçlar varken, şimdi yollar yayalara kalmış durumda. Toplu taşımaya kalmış durumda. Toplu taşımanın ölçek tartışmasını, Ada’nın talebi doğrultusunda çözeceğiz. Bugünlerdeki sıkıntının yüzde 10-15’i kaldı, onu küçük araçların sayısını artırarak çözeceğiz. Burada gördüklerimden memnun oldum.”

“ADA’NIN VE ADA’NIN TERCİHLERİNİN ARKASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Tabii buraya Lozan Barış Anlaşması’nın 101’inci yılı için İnönü Evi’nde yapılacak törene iştirak için geldik. Ama bir kuralımız var. Eğer bir yerde siyasi faaliyet yapıyorsak önce baba evine, CHP ilçe başkanlığına, sonra varsa, Allah yokluklarını göstermesin, bu dönem 411 tane var. İstanbul’da 26 tane var. Belediyelerimize uğruyoruz, ondan sonra faaliyete geçiyoruz. Ada değiştireceğiz, İnönü Evi’ne geçeceğiz, orada törenleri yapacağız, ondan sonra tekrar buraya döneceğiz. Ben İstanbul’un şüphesiz en güzel ilçesine, İstanbul’un en güzel göründüğü yerden İstanbul’a bakmanın keyiflini yaşayan bütün Adalılara sağlıklı, mutlu, demokratik, istedikleri gibi bir kent kültürünü yaşayacakları bir Ada vaat ettik, onun baş savunucusunu Ada’nın belediye başkanı yaptı Adalar’ın seçmenleri. Bundan sonraki süreçte Ada’nın ve Ada’nın tercihlerinin arkasında olmaya devam edeceğiz. Bugün buraya Sevgili Ekrem İmamoğlu ile birlikte gelecektik ancak Paris Olimpiyatları’na gidiyor. Çünkü Türkiye’nin olimpiyat talebi var. Onların canlı ve diri tutulabilmesi olimpiyat açılışında orada ev sahibi ilin belediye başkanının bulunmasıyla mümkün.”