26.06.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Sayın Yakış, Türk Dış Politikasının Önemli İsimlerinden Birisiydi”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, akciğerinden ameliyat edilen TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’yı ziyaret etti.

Karaca’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, eski Dışişleri Bakanı Yakış’ın da hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Eşine taziye ziyaretinde bulunduk. Yarın da törenlere katılacağız. Türk dış politikasının çok önemli isimlerinden biriydi kendisi. Çok önemli bir kayıp” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’yı, Covid sonrası gelişen akciğer kisti nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Karaca’nın pandemi sürecinde koronavirüse yakalandığını anımsatan Özel, “Oradan kalan küçük bir araz, çok değerli doktorumuz tarafından başarıyla ameliyat edilmiş. Dün yoğun bakımdaydı. Uzaktan takip ettik. Bu sabah ziyaret ettik. Gayet iyi. Herkese selamları var. Çok kısa sürede görevinin başına dönecek. Korkulacak, merak edilecek bir şey yok” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYIP”

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın yaşamını yitirdiğini de anımsatan Özel, “İki gün önce burada ziyaret ettiğimiz önceki dönem Dışişleri Bakanımız, milletvekilimiz Sayın Yaşar Yakış bugün sabah vefat etti. Eşine taziye ziyaretinde bulunduk. Yarın da törenlere katılacağız. Türk dış politikasının çok önemli isimlerinden biriydi kendisi. Çok önemli bir kayıp. Öncelikle ailesine, sonra Dışişleri Bakanlığına, hariciyedeki bütün arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, GÜLİZAR BİÇER KARACA’YI ZİYARET ETTİ