27.07.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Harmancık Yerinde Sayıyordu, Atılım Zamanı Geldi”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da Harmancık Belediyesi ziyaretinde, “Harmancık biraz önce ifade edildiği gibi zaman zaman bizim yönettiğimiz ve iz bıraktığımız bir ilçe. Biz Harmancık’ta belli eserleri ortaya çıkarıyor ve izler bırakıyoruz. Sonra bizim dışımızdaki iktidarlar Harmancık’ı yerinde saydırtıyor, deyim yerindeyse. Yeniden Harmancık’ın atılım zamanı geldi” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da Harmancık Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel’i “Haşim Başkan bu seçimlerde Harmancık’taki başarının, Bursa’daki büyük başarının içinde, nüfus olarak baktığınızda 6 bin 300 nüfuslu bir yer, küçük gibi görünebilir. Ama Harmancık’ın psikolojik önemi var. Bursa’nın en küçük ilçesi. ‘Dağdaki dört ilçeyi CHP alamaz’ diye uzun süredir oluşan yaygın kanaatin kırıldığı bir süreç. Ahmet Başkan ile CHP’de uzun yıllardır siyaset yapıyorsunuz, birlikte emek veriyorsunuz. Kendisinin ilçe başkanlığı, sizin belediye başkanlığınızda birlikte çalıştığınız süreçte kazanılan başarıdan dolayı şahsınızı, tüm partilerden seçilen belediye meclis üyelerini kutluyoruz. Örgütümüzü emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“EMEKÇİNİN CEBİNE 10 BİN LİRA GİRMESİNİ SAĞLIYOR”

Özel, “Harmancık biraz önce ifade edildiği gibi zaman zaman bizim yönettiğimiz ve iz bıraktığımız bir ilçe. Harmancık’ta belli eserleri ortaya çıkarıyor ve izler bırakıyoruz. Sonra dışımızdaki iktidarlar Harmancık’ı yerinde saydırtıyor deyim yerindeyse. Şimdi yeniden Harmancık’ın atılım zamanı geldi. Büyük bir memnuniyetle takip ettim, çalışanların banka promosyonları 7 bin lirayken, gelir gelmez gerekli görüşmeleri yapıp 17 bin liraya çıkarmanız bankada duracak 10 bin liranın emekçilerimizin cebine girmesini sağlıyor. Harmancık’tan uzun yollar kat ederek, uzaktaki iş yerlerine servisle giden kadın işçilerimizin sorunları var. O konuda gayret içinde olduğunuzu duyduk. O beklentiyi karşılamak ve çözmek üzere olduğunuzu arkadaşlarımız, il başkanımız not etti. Ondan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“HARMANCIK’A CHP’NİN GELMİŞ OLMASININ KATKI SAĞLADIĞINI GÖRECEKLER”

Özel, “Harmancık’taki belediye başkanlığımız, 47 yıldır ilk kez aldığımız Bursa Belediyesi üzerinden, büyükşehir yasasının yetkileriyle çok daha kıymetli ve çok daha önemli. Biz Mustafa Bozbey Başkanla geldik ve gelirken yolda da konuştuk. Harmancık kendisine emanet. Bundan sonra inşallah buraya çok güzel dokunuşlar yapılacak. Diğer dağ ilçeleri de Harmancık’a CHP’nin gelmiş olmasının, Harmancık’a yeniden ne çok katkı sağladığını görecekler. İnşallah gelecek yerel seçimde dörtte dört istiyoruz. Zaten Dağ-Der’in eski başkanı burada. Onu da özellikle buraya getirdik. Kendisi Osmangazi Belediye Başkanı oldu. Artık büyükşehirden ziyade kendisinin buradaki bir denileni iki yapmaması lazım. Kardeş belediyeniz. Bu böyle öz kardeş gibi. Erkan benim çok sevdiğim bir kardeşim. Öz kardeş gibi Harmancık’ı sana emanet ediyoruz” dedi.

“DİĞER ÜÇ DAĞ İLÇESİNİ DE ZİYARET EDECEĞİZ”

Özel, “Bursa’dan 1 saat 20 dakika yolla geldik. 6 bin 300 nüfuslu bir ilçe ama biz CHP nereye dokundu, nerede sonuç aldıysa onları ziyaret ediyoruz. Planlamayı yaptık il başkanımızla. Önümüzdeki birkaç ay içinde ilk Bursa’ya gelişimde bu sefer dağdaki belediyenin bizde olmadığı üç ilçemize gideceğiz. O konuda Orhaneli’nden başlayarak mutlaka sizlere de uğrayacağız. CHP bayrağı burada dalgalanıyor, ışık burada yandı, etrafına mutlaka katkı sağlayacak. Bundan sonraki süreçte inşallah hep birlikte gayet güzel çalışmalar yapacağız. Bir dahaki ziyaretimizde yine gelir burada da çayımızı içeriz, diğer üç ilçemize de mutlaka gideceğiz” diye konuştu.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURSA’DA