13.06.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Erken Seçim Çağrısı Yaparsa Değerlendiririz”

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL: “METİNDE TEHDİT, KOPUŞ, SADAKAT BARINDIRILMIŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Lideri Bahçeli’nin kaleme aldığı yazılı açıklama hakkındaki soruya, “Sorunları çözmek için bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat, hem bir sitem, hem bir umut, hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirisi ile meşgul değiliz” yanıtını verdi. Özel ayrıca, Bahçeli’nin olası erken seçim çağrısı hakkında, “Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yazılı açıklama yapması hakkındaki soruya, “Birkaç gün önce sayın Bahçeli’nin yüzüğünü sordunuz. Bahçeli’nin nefes israf etmeden taktığı yüzüğe benim nefes israf edecek halim yoktu. Şimdi yazılı açıklama yapmış. Ben yine çok fazla nefes israf edip de kamuoyunu yaratılmaya çalışılan suni tartışma ile meşgul etmek istemem. Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakının sorunları, Cumhur İttifakının sorunudur, bizim değil. Biz son seçime bir siyasi parti ile ittifak yaparak girmedik. Tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. O yüzden ittifak ortağımız olmadığı için kavga edecek kimse yok yanımızda. Kimseyle tartışmamız, gerginliğimiz yok” yanıtını verdi.

“CUMHUR İTTİFAKINDA SORUNLAR VAR”

“Belli ki Cumhur İttifakında sorunlar var” diyen Özel, “Sorunları çözmek için bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat, hem bir sitem, hem bir umut, hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirisi ile meşgul değiliz. Ben sayın Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakıdır. O yüzden siyasi partileri birleştirmeye ya da CHP ile bir başka siyasi partiyle ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Burada şöyle bir zorlukları olur. Bizim ittifakımızda örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini Sayıştay üyesi yapmak için Sayıştay’a seçtirmek için ricacı olmayız. Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret olması için gider konuşuruz. Bununla ilgili mücadele veririz. Mesela biz papa seçimine dönmüş Yargıtay seçimini önce kilitleyip sonra bize yakın bir yüksek yargıcı Yargıtay Başsavcısı yapmak için pazarlık etmeyiz. Biz bütün asgari ücretlilerin, enflasyona ezdirilmemesi için mücadele ederiz. Eğer Türkiye İttifakında olacaklarsa partideki genel başkan yardımcılarının adalet ya da diğer bürokrasideki kendilerine yakın kişilerin bir yerlere gelmesi için pazarlıklar, itişmeler, kakışmaları bırakıp bu krizi yaratan Adalet ve Kalkınma Partisi ile kendilerinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp gelip emekliye, asgari ücretliye, buğday, çay, fındık, üzüm üreticisine, çiftçilere, emekçilere ve emeklilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Öyle bize kimse ittifak falan önermesin çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİMİ DEĞERLENDİRİRİZ

Özel, “Bahçeli’nin bu çıkışının ardından erken seçim gündeme geleceğini düşünüyor musunuz” sorusuna, “O, sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır. Kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz” yanıtını verdi.

YALÇIN VE YÖNTER’İN GAZETİCİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALARI

Özel, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın’ın ve İzzet Ulvi Yönter’in gazetecilere yönelik tehdit içeren söylemleri hakkındaki soruya ise, “Sayın Yönter ile Yalçın arasında bir fark yok. İkisi aynı yapıdalar. Aynı sorumlulukta, aynı korkuda, aynı telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde bir ülkü ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş’in cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşine ve çocuklarına tüm Türkiye’nin vicdanlı insanları ile birlikte sahip çıkıyoruz. Sinan Ateş gibi birisi için bir taziye tweeti atmayanların bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarla aynı seviyeye inersek çıkarken vurgun yeriz. Onları o seviyede bırakalım. Ama bir tek şey biliyorum. MHP çok saygın insanlardan, üyelerden oluşan bir parti ve onların da o iki isimden yaka silktiğini bizzat MHP’lilerden biliyorum. Samimi ülkücülerle konuşan herkes o iki ismin partiyi temsil etmediğini, partinin ve hareketlerinin sırtında yük olduğunu söylüyor zaten.” yanıtını verdi.