29.08.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Cesurlar Bir Kez Ölür, Korkaklar Her Gün Ölür”

“CESARETİN HERŞEYİ GÜZELLEŞTİRECEĞİ TÜRKİYE’Yİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın Çine’de izlediği Suavi konserinde yaptığı açıklamada, “Birileri 3-5-10 kişi kendini olduğundan büyük gösterecekse, sesini yükseltecekse, terbiye sınırlarını zorlayacaksa İsmet Paşa’dan size bir öğüt var. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıktan sonra bu vatan, bu ülke kurtulmaz. Şimdi korkakların sinme, cesurların birbirine cesaret verme zamanı. Bundan sonra bizden birine, dünya görüşümüzü paylaşalım paylaşmayalım, herhangi bir sanatçıya, herhangi bir vatandaşa giyiminden, kuşamından, yediğinden, içtiğinden, dinlediği müziğinden ilişecek biri varsa pabuç pahalı. Biz buradayız. Kalkın ayağa ve gösterin onlara. Cesurlar bir kez ölür korkaklar her gün ölür. Korkakların her gün korkmaya devam edeceği bir ülkeyi değil cesaretin her şeyi yeniden güzelleştireceği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Aydın’ın Çine ilçesinde düzenlenen Suavi konserini izledi. Özel, burada yaptığı konuşmada, Suavi’nin kendisi hakkındaki sözlerine teşekkür ederek, “Böyle bir gecede onurların en büyüğü... 14 yaşındaydım, İzmir’de yatılı okulumuzun, Bornova Anadolu Lisesi’nin ortaokul mezuniyet gecesinde konuk Suavi’ydi. Yine böyle beyaz bir elbisesi ile biz etrafında, yatılı okul öğrencileri, ona dokunarak, o bize dokunarak, inanılmaz keyifli bir gecede onunla tanışmıştım. Sonra hep Dikili Festivalinden, Dikili’de bulunduğu sıralarda hayranlığım her geçen gün daha çok arttı. Ben Suavi’yi bir Cumhuriyet sanatçısı, aydın namusu çok yüksek bir sanatçı, Türkiye’de sesi ile milyonlarca sessizin sesi olan bir özgürlük mücadelecisi olarak hep tanıdım” dedi. “Dün akşam Dikili’deydim, Dikili Festivalinde 10 bin kişi vardı açılışta. Bir dönem Dikili’de de oturmuş olan Suavi’yi belediye başkanımız selamladığında ben de Dikili’den Suavi’ye selamınızı yarın akşam götüreceğim dediğimde de kopan alkış ve coşkuyu inanın ömrüm boyunca unutmayacağım” diyen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ÜZÜLDÜĞÜM BİR SÜREÇ OLDU”

“Tabi son bir haftada çok üzüldüğüm, sıkıldığım bir süreç oldu. Bir ilçenin bir siyasi partiye müzahir ocakları ve AK Parti’nin gençlik kollarının tehditleriyle çok iyi niyetli olan belediye başkanımız ilçede böyle bir tansiyon olmasın diye üstadın konserini tek taraflı iptal etti. Basından duydum ve beynimden vurulmuşa döndüm. Bilgi almaya çalıştığımda iş işten geçmişti. Ama bu konuya ilk müdahaleyi Sevgili Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız benden de önce Suavi’ye ulaşıp, ‘Ağabey sakın üzülme. Zaten kıskanıyordum, 30 Ağustos’ta o ilçede değilsin Muğla Büyükşehir’desin’ dedi, kendisine teşekkür ediyorum. Sonra da Dünya Barış Günü olduğu için burada 30 Ağustos konseri bu gece olduğu için, yarın da bir başka konser planlı olduğu için Dünya Barış Gününe o konseri planladılar. Ben Ankara’dan bir telefonla bu işin olmayacağını düşünerek, gittim ve evinde misafir oldum. Yaşananlardan duyduğum üzüntüyü ve özrümüzü ilettim. Tam bu iş bundan sonra, Genel Başkanın koyduğu tavırdan sonra tüm belediyelerimizde artık böyle bir sorun olmaz diye düşünürken, zira kötülük de korku da cesaret de bulaşıcı. Bir domino etkisi yapabilir. Bir duyduk ki bir telefon daha aldım ki Çine Belediyesi, Çine’deki benzer odakların, Aydın’daki benzer odakların birtakım tepki ve tehditleri ile konseri iptal etme niyetine girmiş. İlk iş belediye başkanına ulaşmaya çalıştık, dışarıdaydı. Bir şekilde ulaşıldı. Süreci dondurduk. Ardından Sevgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, sağ olsun. Gerekli inisiyatifi aldı. Dedik ki bu konser o meydanda yapılacak. Suavi oraya gelecek. Çine’de o konseri verecek. O konseri de biz hep birlikte izleyeceğiz.”

“BAŞKANLARIM ÇİÇEK TAKDİM EDİYORLAR”

“Aydın milletvekillerim burada. Muğla’nın, Manisa’nın, İzmir’in milletvekilleri, belediye başkanları burada. Çok değerli komşu üç büyükşehrin belediye başkanları, İzmir, Muğla, Manisa burada. Bundan sonrası için söylüyorum ki tüm CHP’lilerin yüreği burada. Sanat ve sanatçı ile birlikte olmaya devam edecek. Bir hatırlatma. Bir talimat. Hatırlatmam şu, bizim yönettiğimiz ilçelerde, büyükşehirlerde siyasi rakiplerimizin çok sevdiği sanatçılar sahne alıyor. Onlara sahne veriyoruz. Belediye başkanlarımız sahnelerine çiçek takdim ediyorlar. Bir ihtiyaçları var mı diye soruyoruz, en etkin şekilde sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Demokrat olmanın gereği her türlü fikre açık olmak, sanatçının siyasi görüşünü değil eseriyle, sanatıyla, onun topluma yaptığı katkıyla meşgul olmaktır. Buradan talimatım şudur, bir sanat ve kültür festivali ya da etkinliğiyse, kim isterse istesin. MHP, AKP ve Ülkü Ocakları, yeter ki şiddet çağırmasınlar, şiir okusunlar, kimden okurlarsa okusunlar. Türkü söylesinler, kimle söylerse söylesinler. Şarkı söylesinler, kimi davet ederlerse etsinler. CHP’li belediyeler istisnasız olarak gerekli ev sahipliğini gösterecektir. Nokta.”

“SUAVİ, VATANSEVERDİR”

“Bir üzüntü ve son bir hatırlatma. Suavi buraya gelmesin diye üstünde bu Türk bayrağıyla, kalbindeki Atatürk sevgisi ile 30 Ağustos’a atfen yüreğindeki göbek ismi zaferle. Cumhuriyetin kurucularına, kahramanlarına bugün değil her konserde duyduğu minnet, yaptığı göndermeyle, barış diyerek, birlik diyerek, kardeşlik diyerek, hep kardeşliği savunarak, birlikteliği savunarak duruşuyla Suavi’ye Çine’ye gelme, konser verdirmeyiz diyen o kardeşlerimin, o tavrına kötü bir şey söylemiyorum ama şuna üzülüyorum. Ülkü Ocaklarının ve AK Parti Gençlik Kollarının kıymetli mensupları Suavi gördüğünüz gibi birisi. Vatansever, Atatürk hayranı, Kurtuluş Mücadelesi Destanını ezbere okuyan, her seferinde birlik, beraberlik ve kardeşliğe çağrıda bulunan, vatana saygılı, bayrağa saygılı, peki bundan üç gün önce sizin partilerinizin iki lideri, Ahlat’ta yanlarına kimi aldılar da kuvvet komutanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdiler? Anayasanın ilk dört maddesi ile sorunumuz var diyen Hüda-Par’ın genel başkanını yanlarına alıp kol kola girdiler. O Hüda-Par, anayasanın ilk dört maddesine karşı ya. O anayasanın dördüncü maddesi ilk üçünü değiştiremezsin, ilk üç maddesi bu ülkenin bayrağı ay yıldızlı al bayraktır, bu ülkenin yönetim şekli cumhuriyettir, başkenti Ankara’dır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet sosyal bir hukuk devletidir. Bayrağa, İstiklal Marşına karşı olanlarla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik, bütünlüğüne karşı olanlarla kol kola giren lideriniz varken, benim kolumdakine söyleyecek hiçbir sözünüz yok. Sadece üzülüyorum.”

“KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR”

“O yüzden dönün ve liderlerinize deyin ki biz Suavi’den vatanseverlik, bayrağa saygı, İstiklal Marşı’na saygı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygı dersi aldık. Özgür Özel de bunu incitmeden hatırlattı. Sizin ne işiniz var Hüda-Par’ın Genel Başkanı ile deyin. Deyin ki onlar ki kadınları köpek gibi sahiplendireceklermiş. Onlar ki Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan değerleri ortadan kaldıracaklarmış. Mademki milliyetçiyiz, mademki vatanseveriz ne işimiz var bizim onların kolunda deyin. Bu geceyi biz güzelliklerle kapatıyoruz. Sizler de öğrenerek kapatın. Ve sözüme değer veren herkese şunu söylüyorum. Yok öyle yağma. Birileri 3-5-10 kişi kendini olduğundan büyük gösterecekse, sesini yükseltecekse, terbiye sınırlarını zorlayacaksa İsmet Paşa’dan size bir öğüt var. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıktan sonra bu vatan, bu ülke kurtulmaz. Şimdi korkakların sinme, cesurların birbirine cesaret verme zamanı. Bundan sonra bizden birine, dünya görüşümüzü paylaşalım paylaşmayalım, herhangi bir sanatçıya, herhangi bir vatandaşa giyiminden, kuşamından, yediğinden, içtiğinden, dinlediği müziğinden ilişecek biri varsa pabuç pahalı. Biz buradayız. Kalkın ayağa ve gösterin onlara. Cesurlar bir kez ölür korkaklar her gün ölür. Korkakların her gün korkmaya devam edeceği bir ülkeyi değil cesaretin her şeyi yeniden güzelleştireceği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Yaşasın sanat, yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi. Hepinizi yürekten alkışlıyorum. Sağ olun, var olun.”



CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL AYDIN’DA