24.09.2025
24.09.2025
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, kortej başlamadan önce Filistin İstanbul Başkonsolosu Moath Alatshan ile başkonsolosluk önünde bir araya geldi.
Görüşmede Aydın ve Alatshan, Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek ve dayanışma duygularını karşılıklı olarak ifade ettiler.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, görüşmeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Özgür Filistin” Kortejimiz öncesi Filistin İstanbul Başkonsolosu Moath Alatshan ile bir araya geldim. Sayın Başkonsolos ile dayanışma duygularımızı paylaştım. Gazze’deki zulme sessiz kalmayacağız. Mazlum milletlere zulüm edenleri de kirli pazarlık masalarını da reddediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği burada, Filistin’in yanında, dimdik ayakta.”
Sloganlar ve Filistin bayraklarıyla Eyüpsultan sokaklarını dolduran gençlerin, “Filistin’e Özgürlük” sloganlarıyla yürüyüşün ana duygusu Eyüpsultan’da yankılandı.
Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi’de kortejde gençlerle miting alanına yürüdü.
Miting alanında ise Bülent Ecevit ile Yaser Arafat’ın el sıkıştığı görselin yer aldığı pankart açılarak, Türkiye’nin Filistin davasına tarihsel desteği hatırlatıldı.
Gençlerin korteji, büyük bir coşku ve dayanışma havasında miting alanına ulaştı. Eyüpsultan’daki mitinge gençlerin katılımı da oldukça yoğundu.
CHP’li gençler, Filistin halkının yanında olmaya ve özgürlük mücadelesini her platformda yükseltmeye devam edeceklerini vurguladılar.
24.09.2025
24.09.2025
23.09.2025
23.09.2025