09.09.2022

Cumhuriyet Halk Partisi 99 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 99'uncu Kuruluş Yıldönümü kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Gençlik Kolları, MYK, PM ve YDK üyeleri, milletvekilleri ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeni üye olan 99 genç eşlik etti.

Aslanlı Yol'da gençlerle birlikte yürüyerek Ata'nın huzuruna gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ata'nın mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamak üzere Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım.

Tam 99 yıl önce savaş meydanlarında kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü temsilcileri olarak huzurundayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye'nin, işgal orduları karşısındaki azmini, 99 yıldır yüreğimizde taşıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla, milletimizin huzur ve refahı için mücadele ediyoruz.

Sayın Genel Başkanım;

Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri olarak güzel Cumhuriyetimizi korumak, yüceltmek ve nihayetinde demokrasi ile taçlandırmak için, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Huzurunda, milletimize söz veriyorum. Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ebedi istirahatgâhını, Türkiye'yi yöneten iktidar partisi olarak ziyaret edeceğiz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.

Bu düşüncelerle aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, silah arkadaşlarını, hayatını yitirmiş tüm CHP'lileri ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı; CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mozolesine de çelenk bıraktı ve beraberindeki heyetle saygı duruşunda bulundu.


CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99 YAŞINDA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler