13.01.2021

CHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, BELEDİYELERİ DENETLEMEYE HAZIR

Yerel yönetim eğitimlerinde hız kesmeyen CHP, ülke genelinde görev yapan 3 bini aşkın belediye meclis üyesine, 100’den fazla sınıfta, Belediyelerde Denetim Eğitimini çevrim içi olarak verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı iş birliği ile partinin belediye meclis üyelerine yönelik olarak düzenlenen “Belediyelerde Denetim” eğitimi 81 ilde tamamlandı. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın denetiminde geçtiğimiz Aralık ayında başlayan program, aralıksız olarak üç hafta devam etti.
YEREL YÖNETİMLERDE UZMAN EĞİTMEN KADROSU
Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak yapılan eğitimlere belediye meclis üyelerinin yanı sıra belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcıları, il eğitim sekreterleri ve parti okulu il-bölge koordinatörleri de katıldı. Belediyelerdeki denetim süreci, CHP Parti Okulu’nun yerel yönetimlerde daha önce görev almış tecrübeli isimlerinden oluşan eğitmen kadrosu tarafından aktarıldı. Çevrimiçi toplantılardaki teknik destek, CHP Parti Okulu’nun genç eğitmenlerinden oluşan bir ekip tarafından sağlandı. Böylece eğitimin her aşamasında parti okulunun öz gücü kullanılmış oldu.
DENETİM KOMİSYONLARININ İŞLEYİŞİ
Belediyelerde Denetim Eğitiminde, belediyelerin gelir ve giderlerinin incelenmesi, hesap kayıt işlemlerinin kontrolü, denetim komisyonun görev ve sorumlulukları gibi konularda teknik ve hukuki bilgiler paylaşıldı. Bununla birlikte eğitimlerde deneyim aktarımında da bulunuldu. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi hem iktidarda hem de muhalefette olduğu belediyelerde bu yıl daha detayı denetimler yaparak, halka verilen hizmetin kalitesini artırmayı hedefliyor.