04.03.2022

CHP’den Türkiye Sağlık Forumu

Cumhuriyet Halk Partisi sağlık alanının tüm bileşenleri ile 5 Mart Cumartesi günü Ankara’da Türkiye Sağlık Forumu’nu gerçekleştiriyor.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek Sağlık Forumuna, sağlık meslek örgütleri, odalar, birlikler, sendikalar, dernekler, sağlık alanında faaliyet gösteren alanında uzman kişiler katılacak.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek forumun açılış konuşmalarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yapacak.

Sağlıktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, düzenledikleri Forum ile yeni bir sağlık politikasını demokratik ve kapsayıcı bir yöntemle oluşturacaklarını ifade ederek, “Forum’da ülkemizdeki sağlık sistemi ve dünyadaki örnekleri ile değerlendirilecek, sorunlar ve çözüm önerileri saptanacak. Forumun sonunda sağlık alanının tüm bileşenleriyle, rehber niteliği taşıyacak temel politika metni oluşturulacak” açıklamasını yaptı.

5 ana başlıkta 11 grup çalışması

Sabah 9’da başlayacak ve tüm gün sürecek forumda, çerçeve sunumlar yapıldıktan sonra, "Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi, yönetimi ve sağlık hizmeti sunumu", "Sağlık emek gücü süreci", "Sağlık hizmetlerinin finansmanı", "Sağlık bilgi sistemi", "Tıbbi ürünler ve sağlıkta teknoloji kullanımı" ana başlıklarında 11 grup çalışması yapılacak. Gün sonunda ise tüm çalışmalar ortak değerlendirerek, temel politika metni oluşturulacak.

Çalışma grupları:

  1. Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi ve yönetimi
  • Olağandışı durumlar
  1. Birinci basamak sağlık hizmetleri
  2. İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri
  3. Çalışanlar- öğrencilerin sağlığı ve güvenliği
  • Çalışan sağlığı ve güvenliği
  • Okul sağlığı
  1. Etik, hukuk, sağlıkta şiddet ve araştırmalar (Tıbbi etik, sağlık hukuku, sağlıkta şiddet, tıbbi araştırmalar)
  2. Sağlık emek gücü süreci
  • Planlama
  • Yetiştirme
  • İstihdam
  1. Sağlık hizmetlerinin finansmanı
  • Sağlık turizmi
  1. Şehir hastaneleri
  2. Sağlık bilgi sistemi
  3. İlaç, aşılar ve biyoteknoloji
  4. Tıbbi cihaz

Gündem'den Öne Çıkan Haberler