01.06.2024

CHP'den 'Şehit Yakını ve Gaziler' Talimatı

CHP,Genel Başkan Özgür Özel,Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu,Milli Savunma Politikaları,genelge,şehitler ve gaziler,şehit aileleri,koordinasyon,destek ,belediyeler,örgütler,özel birimler,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şehit aileleri ve gazilerin emanetine sahip çıkmak ve onların ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamak amacıyla kapsamlı bir genelge yayımladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in direktifleri doğrultusunda, Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu tarafından hazırlanan genelgede, il ve ilçe örgütleri ile belediyelerin bu konudaki çalışmalarını daha koordineli ve etkin hale getirmesi hedefleniyor.

Bağcıoğlu, genelgede şu ifadelere yer verdi:

"Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz tüm toplumumuz için bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin vefa borcu ve görevidir. Onların sosyal hayata katılımını desteklemek, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için örgütlerimizi ve belediyelerimizi samimi olarak yanlarında hissettirmek en önemli amaçtır.

Özel Birimler Oluşturulacak

Genelgeye göre, il ve ilçe örgütlerinde şehit aileleri ve gazilerle ilgilenecek özel birimler oluşturulması planlanıyor. Bu bağlamda, büyükşehir ve il belediyelerinde "Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü" kurulması, ilçe belediyelerinde ise aynı isimde masalar oluşturulması öneriliyor.

Genelgede, il ve ilçe örgütlerinin ve belediyelerin yapması gereken çalışmalar detaylı bir şekilde sıralandı. Bunlar arasında:

Veri Tabanı Oluşturulması: Şehit aileleri ve gazilerin bilgilerini içeren kapsamlı bir veri tabanı oluşturulacak.

Önemli Günlerde Ziyaretler: Dini ve milli bayramlar ile şehitlerin şehadet tarihlerinde aileler ziyaret edilecek.

Şehit Cenazelerine Katılım: Şehit cenazelerine üst düzey katılım sağlanacak ve genel başkan adına çelenk gönderilecek.

Koordinasyon: CHP Genel Merkezi ve belediye birimleriyle koordineli çalışmalar yürütülecek, ziyaretlerde iletilen sorunların çözümü için gerekli adımlar atılacak.

Belediyelere Yönelik Öneriler

Belediyeler özelinde ise şehit aileleri ve gazilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek bir yapı oluşturulması isteniyor. Bu kapsamda:

Taziye Çadırı ve Yemek Temini: Şehit haberi alındığında, ailenin rızası doğrultusunda taziye çadırları kurulacak ve yemek temin edilecek.

Ulaşım ve Psikolojik Destek: Ulaşım desteği sağlanacak ve psikolojik destek verilecek.

Lokal ve Misafirhane İmkanları: Şehit aileleri ve gazilere lokal/dinlenme tesisi ve misafirhane imkanı sunulacak.

Genelgenin "şehit ailelerine ve gazilere karşı görevlerini yerine getirmede samimi olma" çağrısıyla son bulduğunu aktaran Bağcıoğlu, "Bizler onların acılarını derinden hissediyoruz. Bu genelge ile il ve ilçe örgütlerimiz ile belediyelerimizin şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimize yönelik çalışmalarının etkin ve koordineli yürütülmesi amaçlanıyor" dedi.