30.05.2024

CHP’de Yerel Yöneticiler İçin Eğitim Atağı

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP Parti Okulu,eğitim,belediye meclis üyeleri,yerel yönetim eğitimi,31 Mart yerel seçimleri,CHP'nin yerel yönetim vizyonu,Dr. Özcan Baripoğlu,chp.org.tr,CHP kurumsal web sitesi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, insan odaklı, dirençli ve daha yaşanabilir kentler yaratmak hedefiyle, 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen belediye meclis üyelerinin eğitimine başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın işbirliğiyle güncel, pratik, yasal ihtiyaçlara yönelik, vizyoner bir bakış açısı geliştirmek hedefiyle hazırlanan “Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi”ne Türkiye çapındaki tüm CHP’li belediye meclis üyeleri katılacak.

Bir hafta içerisinde 10 ilde gerçekleştirilen eğitimler, belediye meclis üyeleri tarafından ilgiyle izleniyor ve katılımcı çözüm önerileri tartışılıyor. Yerel yönetim eğitimlerinin geniş yankı uyandırdığını belirten Dr. Özcan Baripoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında hızla devam ettiğini iletti. Eğitimde, CHP’nin yerel yönetim vizyonu çerçevesinde mevzuat ve uygulamalara dair teknik bilgiler ve iletişim dersleri anlatılıyor. Dersleri, en az bir dönem belediye meclis üyeliği yapmış, tecrübeli CHP Parti Okulu eğitmenleri anlatıyor.

Eğitimlerin Türkiye çapında tamamlanmasının ardından, CHP’li belediye meclis üyeleri için gelişim seminerleri ve uzmanlık alanlarında özel eğitimler de geliştirilecek.