06.12.2022

CHP Spor Kurulu Gündemine Atanamayan Beden Eğitimi Öğretmenlerini Aldı

Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla kurulan Spor Kurulu Başkanlığı çalışmalarını yeni politikalar üreterek sürdürmektedir.

28 maddelik “Spor Kurulu Bildirisi’’ni kamuoyu ile paylaşan Spor Kurulu Başkanlığı, CHP’nin iktidarında spordaki kurumlarla ortak çalışmalar ve spor tesislerinin 24 saat halka açılarak spor yaptırılması çalışmalarına yer verilen bildiri, yeni fikirlere açık tutulmaktadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spora önem verdiği sözlerine referans verilen bildiride, spor federasyonlarının tam özerkliği, spor organizasyonların yapılması ve amatör spor kulüpleri ile sporcunun desteklenmeleri konusu da ayrı ayrı yer aldı. Bildiride, beden eğitimi öğretmenlerinin özendirilmesi ve ağırlık verilmesi de maddeler arasında yerini aldı.

Atanamayan beden eğitimi öğretmenleri konusuna da parmak basan Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut’un nezaretinde, kurul üyeleri, atanamayan öğretmenlerin temsilcileriyle bir araya gelerek, öğretmenlerin ve dernek temsilcilerinin önerilerini aldı.Toplantıda kurul üyeleri ve beden eğitimi öğretmenleri temsilcilerinin de yer aldığı komisyon kuruldu. Toplantıya başkanlık eden Kenan Nuhut, beden eğitimi öğretmenlerinin sporda önemli yeri olduğuna dikkat çekerek, sporda hak ettikleri yeri almaları konusunda ciddi bir gayret içinde olacaklarını söyledi. CHP’nin iktidarında beden eğitimi öğretmenlerinin gerek milli eğitim bakanlığı bünyesi okullarda ve gerekse sporun içinde kalıcı yer almaları konusunda çalışmalar yapacaklarına değinen Nuhut, şunları söyledi:

“Bedenin spora yatkınlığı konusunda ilk temel eğitim önemlidir. Öğrenci ve vatandaşların spor yapmasında, bilimsel bilgi alınmasında, toplumun sosyal hayatının organizasyonunda beden eğitimi öğretmenleri önemli bir dayanaktır. Bu açıdan beden eğitimi öğretmenlerini önemsiyor ve sorunlarının çözümünde dayanaklar oluşturuyoruz. Bununla ilgili Spor Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri ve beden eğitimi öğretmenleri temsilcilerinden oluşacak komisyon kurulmuş olup komisyon çalışmaları başlamıştır. Komisyon, gerekli çalışmayı hazırlayarak, çözüm ve öneriler konularında referans oluşturacaktır.‘’

Nuhut, atanamayan öğretmenleri Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla yakın bir tarihte bir araya geleceklerdir.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler