30.01.2019

CHP PARTİ OKULU VE UM:AG İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “ADALET VE DEMOKRASİ SÖYLEŞİLERİ” BÜYÜK İLGİ İLE KARŞILANDI

CHP PARTİ OKULU VE UM:AG İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “ADALET VE DEMOKRASİ SÖYLEŞİLERİ” BÜYÜK İLGİ İLE KARŞILANDI


“26. Adalet ve Demokrasi Haftası” etkinlikleri kapsamında 24-27 Ocak 2019 tarihleri arasında CHP Parti Okulu, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı ile birlikte Mersin, Edirne, Giresun ve Eskişehir’de bir dizi söyleşi gerçekleştirdi. 24 Ocak 1993’te katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu ve aydınlanma mücadelesinde yitirdiğimiz aydınların anısına “Halkın Uyanışı Durdurulamaz” başlığı ile düzenlenen “Adalet ve Demokrasi” söyleşilerine katılım yüksek oldu.


24 Ocak 2019’da Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin konuşmacısı 26 Dönem CHP Milletvekili ve PM Üyesi İlhan Cihaner, 25 Ocak’ta Edirne’de düzenlenen söyleşinin konuşmacısı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 26 Ocak’ta Giresun’da düzenlenen söyleşinin konuşmacısı ise 26. Dönem Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan oldular. Her üç söyleşinin moderatörlüğünü 26. Dönem Mersin milletvekili ve CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı yaptı. 27 Ocak günü Eskişehir’de gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı Aytuğ Atıcı olurken, moderatörlüğünü CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar üstlendi.


Konuşmacılar, Uğur Mumcu’nun demokrasinin tehlike altında gireceğini yıllar öncesinden öngördüğünü; o dönemde yaptığı tespit ve uyarıların önemini hala koruduğunu vurguladılar. Mumcu’nun aydınlattığı yolda verilen mücadelenin bugün nasıl devam ettirileceği tartışıldı. Dinleyicilerin yoğun soruları ve yorumlarını kattıkları söyleşilerde temel vurgu; halkın tüm kesimlerinin özgür, demokratik ve adil bir hukuk devletine gün geçtikçe daha çok ihtiyaç duyduğu oldu.
Aynı zamanda canlı olarak da yayınlanan söyleşilere CHP Parti Okulu sosyal medya hesaplarından da ulaşılabiliyor.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler