14.10.2022

CHP Parti Okulu Tarafından Düzenlenen 49. Gençlik Kampı Ayvalık’ta Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Olarak Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu tarafından “İktidar Yolu Parti Okulu” şiarıyla iktidar vizyonu ile düzenlenen gençlik kamplarının 49.su Balıkesir Ayvalık’ta gerçekleşti. Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi olarak düzenlenen 49. Gençlik Kampının son gününde halka açık olarak Atatürk’ü anlamak dersi Aytuğ Atıcı’nın anlatımıyla işlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu tarafından düzenlenen 49. Gençlik Kampı Balıkesir Ayvalık’ta Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi olarak gerçekleştirildi. Temel Siyaset Eğitimini alıp sosyal projesini başarıyla tamamlayan yurdun farklı yerlerinden gelen 27 katılımcı, 5 günlük kamp boyunca sosyal demokrasinin temellerinin atıldığı Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimine katılım sağladı.

27 Katılımcı kamp boyunca hem sosyal demokrasi alanında dersler aldı hem de eğlenerek öğreniyoruz, bilgi yarışması, yaratıcı drama gibi birçok eğlenceli aktivite ile güzel zaman geçirdi. Birçok ilke imza atılan 49. Gençlik Kampı’nda katılımcılar ilk kez kamp alanı yerine şehir içerisinde gerçekleştirilen oryantiring ile Ayvalık’ın tarihi yerlerini bulmaya çalıştı.

Dersler Deneyimli İsimlerden

5 gün süren kamp boyunca Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’nde; Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın Türkiye’de Sosyal Demokrasi dersini, Basın Özgürlüğü dersi ve Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı Emek ve Sendikalar derslerini Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman anlattı. Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar Dünyada İz Bırakan Devrimler ve Dünyada Sosyal Demokrasi derslerini, 27. Dönem Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Demokrasilerde Örgütlenme ve Dayanışma derslerini, Parti İçi Eğitim Sorumlusu 24-26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Atatürk’ü Anlamak ve Evrensel İnsan Hakları derslerini anlattı.

Ayrıca Parti İçi Eğitim Sorumlusu 24-26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tarafından anlatılan Atatürk’ü Anlamak Dersi yine ilk kez halka açık olarak yapıldı. Ayvalık halkının yoğun katılımıyla işlenen Atatürk’ü Anlamak Dersi Aytuğ Atıcı’nın sunumuyla gerçekleştirildi.

Kampta parti okulu eğitmenleri Çağlar Akay, Muratcan Işıldak, Cem Eren Aygün, Ezgi Çakır ve Simge Cansu Akkaya görev aldı.

Parti Okulu’nun Gençlik Kamplarını Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Çağlar Akay, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimlerini ise Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Simge Cansu Akkaya tarafından koordine ediyor.

Siz de İkinci Yüzyılın şafağında iktidara yürüdüğümüz bu dönemde kamplarımıza katılmak için, bulunduğunuz il/ilçede bulunan CHP örgütlerine başvurabilir ayrıca parti okulu sosyal medya hesaplarımızı takip ederek eğitimlerimizden ve kamplarımızdan haberdar olabilirsiniz.