03.09.2019

CHP PARTİ OKULU GENÇLİK YAZ KAMPLARI İZMİR’DE TAMAMLANDI

CHP PARTİ OKULU GENÇLİK YAZ KAMPLARI İZMİR’DE TAMAMLANDI
Türkiye’nin farklı köşelerinden gelen genç katılımcıların siyaset eğitimi aldığı, yoldaşlık kültürünü geliştirdiği, ortaya koydukları projelerle ise yardımlaşma kültürünü pekiştirdiği CHP Parti Okulu Gençlik Kampları, genç siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden 18 – 30 yaş aralığında gençlerin katıldığı CHP Parti Okulu 34, 35, 36 ve 37. Gençlik Kampları İzmir Karşıyaka’da tamamlandı.
CHP üyesi ve gönüllüsü gençlerin katıldığı kamplarda Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi gerçekleştirildi.
Kamplarda CHP Tarihi, Tüzüğü, Programı; Sosyal Proje Tasarımı, İletişim ve Seçmenle İlişkiler ve Sosyal Demokrasi, konularında eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Kampların en verimli bölümlerinden biri olan “Deneyim Konuşuyor” oturumlarına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Parti İçi Eğitim Sorumlusu 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi katıldılar. Kamplarda Parti Okulu’nun genç eğitmenleri eğitmen ve danışman olarak görev aldılar.
“Eğlenerek Öğreniyoruz” başlığıyla düzenlenen Harmandalı Zeybeği ve Doğaçlama Tiyatro gibi çalışmalar gençlerin yoğun ilgisini çekti. 
Son gün gerçekleştirilen müzaraların konusu ise “Kişi suçu kendisi mi işler, toplum mu işletir?” ve “Yapay zeka karar mekanizmalarında yer almalı mıdır, almamalı mıdır?” oldu. Genç katılımcıların detaylı çalışmalarıyla gerçekleştirilen münazaraları bireye suçun toplum tarafından işletildiğini savunan ve yapay zekanın karar mekanizmalarında yer almasının gerektiğini savunan ekipler kazandı. 
Kamplarda ayrıca ekip oyunları ve çeşitli turnuvalar da düzenlendi.
CHP’ye sosyal demokrat ideolojiyi özümsemiş kadrolar yetiştirmeyi amaç edinen Parti Okulu 38. gençlik kampını 5-8 Eylül 2019 tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleştirecek.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler