03.09.2019

CHP PARTİ OKULU ÇALIŞTAYLARLA GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

CHP PARTİ OKULU ÇALIŞTAYLARLA GELECEĞİNE YÖN VERİYOR
Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde eğitim çalışmalarını sürdüren CHP Parti Okulu, gelecek stratejilerini belirlemek üzere 28-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında İstanbul Kilyos’ta 4. Ulusal Parti İçi Eğitim Koordinatörler Çalıştayı’nı düzenledi.
Çalıştaya Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden (BİTEM) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Parti Okulu Eğitmeni olan Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleri Sibel Özdemir, Deniz Yavuzyılmaz, Ensar Aytekin; Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Parti İçi Eğitim Birimi Üyeleri, Parti Okulu İl Koordinatörleri katıldı.
Çalıştayın açılışında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de birer konuşma yaptılar.
Aytuğ Atıcı, Parti Okulu’nun 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği eğitimler ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek Parti Okulu’nun gelecek vizyonunu da paylaştı. Atıcı, ayrıca önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi ve İl Genel Meclis Üyelerinin Eğitimi gibi yeni eğitimi modüllerini de tanıttı.
Türkiye’nin her tarafından gelen Parti Okulu Eğitim Koordinatörleri ve Parti İçi Eğitim Birimi Üyeleri düzenlenen atölye çalışmalarında eğitim modüllerini güncellediler ve Parti Okulu’nun gelecek stratejilerini oluşturdular.
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in katıldığı oturumlarda Sokak Örgütlenmesi Modeli de etraflıca tartışıldı.
Sokak Örgütlenmesi Modeli çerçevesinde yaklaşık 400 seçmenden oluşturulan öbeklere ilçe örgütleri tarafından atanan sorumlular ve bu sorumluların eğitimlerinin ardından yaptıkları ev ziyaretleri değerlendirildi. Örgütlerimizin ve BİTEM’in Parti Okulu ile iş birliğinin daha da güçlenmesi için çalışmalar yapıldı.
Çalıştayın devamında, Parti Okulu İl Koordinatörlerinin katılımıyla Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi düzenlendi. Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İstanbul Mv. ve PM Üyesi Sibel Özdemir, Eskişehir Mv. Utku Çakırözer, Niğde Mv. Ömer Fethi Gürer, PM Üyeleri Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 26. Dönem Mersin Mv. Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Gazeteci Barış Doster’in eğitmen olarak katıldığı İdeoloji Eğitiminde dünyada ve Türkiye’de sosyal demokrat ideoloji tartışıldı. Bu tartışmalara ek olarak, insan hakları, örgütlenme ve dayanışma, kadın-erkek eşitliği, dünyaya iz bırakan devrimler, çalışma yaşamı ve sendikalar, basın özgürlüğü ve Atatürk’ü anlamak konuları işlendi.
Parti Okulu’nun eğitim çalışmalarının standardizasyonu ve tüm yurtta etkin olarak yapılabilmesi için her yıl yapılan çalıştaylar CHP’ye de ışık tutmaya devam edecek.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler