04.06.2020

CHP MİLLETVEKİLLERİ TBMM BAŞKANI'NI PROTESTO ETTİ

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Engin Özkoç bir grup milletvekili ile birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamı önünde İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürmesini “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla protesto etti, makam girişine Anayasa kitapçığı bıraktı.
TBMM Başkanı Şentop’un kapısında açıklama yapan Grup Başkanvekili Altay, Anayasa kitapçığını bıraktıktan sonra “Anayasanın hala yürürlükte olduğunu Meclis Başkanına hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.
Altay şöyle devam etti:
“Lekeli ve ayıplı bir gündür. Bu hiçbir zaman HDP’yi ve milletimizi karamsarlığa sevk etmemeli. Türkiye’de şu tablo herkesin düşünmesi gereken bir manzaradır. Bu yüce Meclis kurulduğu vakit kendisini kuran Gazi Mustafa Kemal hesap sorarken, 100’üncü yılda Saray’dan talimat alırsa ayıplı gündür. Ancak demokrasimizi yaşamaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.
Erdoğan unutmasın demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Kendisini eleştirenler biat etmemeye ve yanlışını konuşmaya devam edecektir. Kendisini eleştiren herkesi terörist ilan etmekle Türkiye’ye en büyük düşmanlığı yapıyor. Erdoğan’a hiçbir demokrasi perver vatandaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sora da biat etmeyecek.
Yaptığımız şey Anayasa’ya uygun. Demokrasi çığlığımızı Türkiye’nin her yerinde hane hane anlatacağız. Berberoğlu ve HDP’li vekillerinin vekilliğinin düşürülmüş olması Erdoğan’ın bize ayar vermesi gibi algılansa da, Erdoğan’a oy verenlere onun işin tadını kaçırdığını hissettirmiş oldu. Her türlü bedeli ödemeye hazırız. Türkiye bizim, bedel ödenecekse bunu CHP’li vekiller ödeyecektir."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler