05.04.2023

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: “Erdoğan, Çıkar Ağzındaki Baklayı, ‘Affedersiniz’ Diyerek Söyle, Rahatla”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz” sözlerine, "Bu zehirli dili tanıyoruz. Erdoğan, çıkar ağzındaki baklayı, ‘affedersiniz’ diyerek söyle. Söyle de rahatla” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde, katıldığı bir televizyon programında, "Seccadenin üzerine ayakkabıyla basılır mı? Bu bir edep meselesidir... Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz. Vatandaşlarım bu fotoğrafları zihnine kazısın. İnanıyorum ki, yayınlanmasından sonra seccadenin de kıymeti artmaya başlayacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin BirGün Gazetesi haberini paylaşan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Seccade konusunda söylenecek her şeyi söyledik. Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir. Derdi başka. Bu onun imâlarından. Bu zehirli dili tanıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, çıkar ağzındaki baklayı, ‘affedersiniz’ diyerek söyle. Söyle de rahatla.”