24.04.2023

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan’da: "Herkesin İşi, Herkesin Geliri Olacak"

CHP,Cumhurbaşkanı Adayı,Kemal Kılıçdaroğlu,Millet İttifakı,Özel Ekonomi Bölgesi,Tarım ve Hayvancılık,Erzurum,Iğdır,Kars,Ardahan,25 milyar dolarlık pazar,Sana Söz,Çiftçi Kazanacak,14 Mayıs,Seçim

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Bakınız, buranın gençleri büyük kentlerin varoşlarında acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim diye çalışıyorlar, uğraşıyorlar. Ardahan'ı görüyorsunuz, bereketli ovalarını görüyorsunuz. Tarıma destek verirseniz, hayvancılığa destek verirseniz, çiftçiyi tarlaya küstürmezseniz, herkesin kazandığı, herkesin ürettiği, alın terinin değer bulduğu bir düzeni yaratırsanız hiç kimse büyük kentlerin varoşlarına gidip acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim diye arayış içine girmez. Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak. Herkes bulunduğu yerde huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi, herkesin geliri olacak. Hedefimiz bu. O nedenle söylüyorum, onlar paraları başka şey için harcıyorlar, Beş’li Çeteler için harcıyorlar, yandaşları için harcıyorlar, Bay Kemal vatandaşı için harcayacak." dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan’da Millet Buluşması programına katıldı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun ardından; vatandaşların “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları ile konuşmasına başlayan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Hiç endişe etmeyin Ardahan olduğu sürece, serhat şehri Ardahan ayağa kalktığı sürece bu ülkeye hakkı da, hukuku da, adaleti de mutlaka getireceğim. Adalet sadece Ardahan'a değil, adalet Türkiye coğrafyasına gelecek. Adaleti sadece mahkeme salonlarında değil, adaleti her yerde, yolda, tarlada, fabrikada, her yerde arayacağız. Çalışan için de adalet, ev kadını için de adalet, sınava girenler için de adalet. Her şey için adalet, çünkü Yüce Yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. Adaleti ya getireceğiz, ya getireceğiz.  

Ardahan'da olduğum için son derece mutluyum. İki belediye başkanı arkadaşımızı dinlediniz. İstanbul'a ve Ankara'ya hizmet veriyorlar. Şimdi onlarla birlikte, beraber bütün Türkiye'ye hizmet vereceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. İnsan insandır ve başımızın üstünde yeri vardır. Herkese hizmet edeceğiz. Onlar gibi yapmayacağız. Bundan emin olmanızı isterim.

Büyük beklentileriniz var biliyorum. Bakın, Ardahan'da bir değişim oldu, değişimi yaşadınız. Terminali bile yoktu Ardahan'ın. Terminaliniz var mı? Belediyenin bütün araçları kiralıktı. Dünyanın parasını ödüyorlardı. Şimdi belediyemizin araçları var mı? Hiçbirisi kiralık değil. Demek ki parayı yerinde kullanırsanız, demek ki kul hakkı yemezseniz, demek ki halka hizmeti Hakk’a hizmet gibi görürseniz Ardahan'ı da kalkındırırsanız, Türkiye'yi de kalkındırırsınız. Bunu yapacağız.

Engel çıkarıyorlar, ben bunun farkındayım. Ama istedikleri kadar engel çıkarsınlar biz bu ülkenin halkına, 85 milyona güveniyoruz ve sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz.

Gençler biliyorum bazen KPSS'yi kazanıyorsunuz, mülakatta eleniyorsunuz. Onu kaldıracağım, oraya da adaleti getireceğim. Sınavı kazanacaksınız ve her biriniz göreve başlayacaksınız.

Kadınlar, ev kadınları sizin de derdinizi biliyorum. Sizin bir sosyal güvenliğiniz yok, onu da biliyorum. Primsiz Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Allah nasip ederse hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, her evde bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Kimse kimseye muhtaç olmayacak ve her kadının sosyal güvencesinin temeli, aktörü devletin kendisi olacak. Devlet yanınızda olacak, devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek. Bunu da bilmenizi isterim.

Dışardan et getiriyorlar, dışarıdan canlı hayvan getiriyorlar, dışarıdan arpa getiriyorlar, dışarıdan yulaf getiriyorlar, dışarıdan mısır getiriyorlar. Dışarıdan ne geliyorsa getiriyorlar. Ya Allah aşkına bu ülkenin ovaları yok mu, tarlaları yok mu, çalışan insanları yok mu? Hepsi var. Onlar Beş’li Çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım. Beş’li Çete deyince, onlara milyar dolarları aktardılar. 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim. Sanıyorlar ki, ‘biz dışarıya para götürdük kimse bunu görmez.’ Bay Kemal görür ve o paraların tamamını getirir. Bu millete verir.

Ben sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın.  Kul hakkı yiyene oy vermeyin. 

Bakınız, buranın gençleri büyük kentlerin varoşlarında acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim diye çalışıyorlar, uğraşıyorlar. Ardahan'ı görüyorsunuz, bereketli ovalarını görüyorsunuz. Tarıma destek verirseniz, hayvancılığa destek verirseniz, çiftçiyi tarlaya küstürmezseniz, herkesin kazandığı, herkesin ürettiği, alın terinin değer bulduğu bir düzeni yaratırsanız hiç kimse büyük kentlerin varoşlarına gidip acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim diye arayış içine girmez. Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak. Herkes bulunduğu yerde huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi, herkesin geliri olacak. Hedefimiz bu. O nedenle söylüyorum, onlar paraları başka şey için harcıyorlar, Beş’li Çeteler için harcıyorlar, yandaşları için harcıyorlar. Bay Kemal vatandaşı için harcayacak.

Doğu Ekspresi… Evet hiç endişe etmeyin, Doğu Ekspresi'nin son durağı Ardahan olacak, göreceksiniz. 

Staj mağdurlarının sorunlarını biliyorum, onu da çözeceğim hiç endişe etmeyin.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız endişe etmeyin. Köy okullarının tamamını açacağız.

‘Yolunuz uzun, gençler sizinle’ diyorsunuz. Söz, gençler ben de sizinle beraberim, hiç endişe etmeyin.

Ardahan söz, Sahara Tüneli gelecek. Ardahan söz, Doğu Ekspresi buraya gelecek. Ardahan söz, çiftçi kazanacak, üretici kazanacak. Bütün köylerde öğretmen olacak, veteriner de olacak. Hayvanlarınızın aşısını hiç bir ücret almadan yapacak, hiç endişe etmeyin.

Dediğim gibi tek görevim; bu ülkeye huzurun gelmesi, bu ülkeye bereketin gelmesi. Diyorlar ki, ‘efendim işte bunlar geldiği parayı nereden bulacak…’ Para var, Türkiye zengin bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke, yeter ki kaynaklar doğru dürüst harcansın.

Ardahan Belediyesi… Büyükşehir diyecektim. İnşallah bir gün burası da büyükşehir potansiyeline kavuşur.

Neden biliyor musunuz? Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Erzurum’dan başlayıp Kars, Ardahan, Iğdır bütün bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Bu bölge tarım ve hayvancılık bölgesi olacak ve bu bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı büyük sanayi entegre tesisleri kurulacak. Ve bu bölge Kafkasların ve Ortadoğu'nun yıllık et ihtiyacını karşılayacak. Bu bölgenin, yani Kafkasların ve Ortadoğu’nun yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. 25 milyar dolarlık bir pazarın en güçlü aktörü olacağız. Bunu planladık, özel ekonomi bölgesi olarak yaptığımızda göreceksiniz, bu bölgenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını, sadece bu bölgeyi, Kafkasları ve Ortadoğu’yu değil Avrupa’yı da nasıl beslediğini göreceksiniz. Ve bu bölgede kişi başına gelirin nasıl arttığını, bu bölgede insanların nasıl huzur içinde çalıştığını göreceksiniz.

Diyor ki, ‘mazot pahalı, depo boş, tarla boş, yem de pahalı ahır boş, Kemal’im imdada koş”. Koşacağım. Niye buradayız? Koşacağım. Hiç endişe etmeyin koşacağız.

Hepinize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.

Bir şey daha. Bu düzenin değişmesini istiyor musunuz? Bu harami düzeninin değişmesini istiyor musunuz? Yoksulluğun bitmesini istiyor musunuz? Her evde huzurun, her evde bereketin olmasını istiyor musunuz? Üreticinin kazanmasını istiyor musunuz? O zaman hep beraber sandığa gideceğiz güzel Türkiye’yi inşa etmek için.

Efendim sandığa giderken bir kişiyi yanınızda götüreceksiniz mutlaka. Geçen seçimlerde AK Partiye veya MHP’ye oy vermiş bir kardeşimizi de ikna edip beraber sandığa gideceksiniz. Diyeceksiniz ki, Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin kul hakkı yemeyen bir yönetime ihtiyacı var. Türkiye’nin adalete, Türkiye’nin huzura ihtiyacı var diyeceksiniz. Söz mü? Söz mü? Söz mü? Ardahan benden de size söz, söz verdiklerimin tamamını yapacağım ve göreceksiniz.

Hadi hoşça kalın, Allah’a emanet olun. Selamlar, sevgiler, saygılar sunuyorum.


CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU ARDAHAN’DA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler