19.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel'den "19 Mayıs" Mesajı: "Atılan O İlk Adımın İzinden Yürüyor ve Mücadele Ediyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir video ile paylaştığı mesajında, "19 Mayıs 1919'da atılan o ilk adımın izinden, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yürüyor ve mücadele ediyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını minnetle ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Videoda ise CHP Lideri Özgür Özel’in şu sözlerine yer verildi:

“Onlar bu ülkeden ümidi kestiler, bavulları zihinlerinde topladılar ve bir gün gidecekler denilen gençler, bir seçim daha beklemeye karar vermişlerdir. İlk adımdayız. O günlerde işgal orduları gelince birisi Kartal istimbotunun üstünde o işgal donanmalarına bakarak, mavi gözleri ufuk çizgisinde, yanındaki yaverine ‘Üzülme çocuk, geldikleri gibi gidecekler’ demişti. Geldikleri gibi gidecekler! Bandırma Vapuru’na bindi ve buraya geldi. İlk adımı atmaya, memleketi kurtarmaya geldi. Biz onun peşinden, onun izinden yürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in yolundan yürüyenler, o ilk adımı takip edenler, hepinize minnettarız. Türkiye’deki tüm gençlere sesleniyorum: Sizler dünyanın en güzel gençlerisiniz. Umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın. Biz buradayız, birlikteyiz, sizinleyiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, bütün gençlerin partisidir. Hepinizi çok seviyoruz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız.”