26.10.2025
26.10.2025
“BURANIN İNŞAATINDA KİM ALINTERİ DÖKTÜYSE ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN”
“HER İNANCA, HER KİMLİĞE HÜRMET EDİYORUZ; HERKESİN İNANCINI ÖZGÜRCE YAŞAMASINI SAVUNUYORUZ”
“TÜRKİYE’NİN ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİK ÜLKESİ OLMASI İÇİN ÇABALIYOR, HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına katkı sunduğu Küçükçekmece Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, burada yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, yurt içinden ve yurt dışından buraya katılan, bu güzel, bu anlamlı, bu maneviyatı çok yüksek günde burayı şereflendiren tüm konukları ve tüm siyasi partilerin çok değerli temsilcilerini saygı ile selamlıyorum. Bugün Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nin açılış töreninde tüm ehlibeyt dostlarıyla bir aradayız. İmam Caferi Sadık’ın ‘Selam vermek müstehaptır, almak ise farzdır” dediği gibi sizleri en kalbi duygularımla yürekten selamlıyorum” dedi. Özel, şunları söyledi:
“EN GERİLİMLİ ZAMANLARDA SELAMI KESMEDİK”
“Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla uzun yıllar Meclis mesaimiz var. En gerilimli günlerde, zamanlarda birbirine selamı kesmeyen, diyalog kapılarını açık tutan iki siyasetçiyiz. Bugün de bu anlamlı günde Caferi toplumunun çok değerli önderi, hocamız Sayın Selahattin Özgündüz’ün konuşmasına, burada iktidarı - muhalefetin birlikteliğine, yerel yönetimlerle genel yönetimin müştereken çalışmasına dair… Bir toplum ki içinde her siyasi görüşten insanlar vardır, olmalıdır. Bu farklılıklar o toplumun renkleridir, gücüdür. Buna vurgu yapan kıymetli konuşmasına yürekten teşekkür ediyorum. Kerbela yasında ilk akla gelen şüphesiz Hz. Hüseyin’in yanındaki kız kardeşi Hz. Zeynep’tir. Hz. Hüseyin yiğitçe savaşırken; Hz. Zeynep yaraları sarıyordu, kadın ve çocukları zalimlerin elinden alıyordu. Hz. Zeynep cesur bir kadındı ve adaletsizliğe karşı dimdik durdu. Ben Türkiye’nin başta düşman işgalinden kurtulmasında katkı sağlayan tüm cesur kadınlarına ve bu ülkenin bugünkü evlatlarını ve yarınlarını yetiştirecek tüm cesur kadınlarına, bir kız babası olarak ki Zeynep ‘babasının mücevheri, ziyneti’ anlamındadır, kız çocuklarına ve onların annelerine saygılar sunuyor, önlerinde saygı ile eğiliyorum.”
“EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI”
“Bu yapı Zeynebiye hareketinin merkezinde bulunuyor. 1978 de siyasi çalkantıların olduğu bir dönemdi. Iğdır’dan göç eden Caferi yurttaşlarımız burada ibadetlerini yapacak bir yer aradılar ve buraya 40 kişilik bir camii inşa ettiler. 1978’de inşa edilen cami 1999 depreminde maalesef hasar gördü ve yıkılmak zorunda kaldı. Hemen yanında prefabrik bir camii inşa edildi. Ehlibeyt dostları o günden bugüne camilerine kavuşmayı bekliyorlardı. Depremden dokuz yıl sonra bugünkü Zeynebiye’nin temeli atıldı. O gün o temele katkı sağlayan herkese müteşekkiriz, Allah onlardan razı olsun. Ancak 2017’ye kadar ruhsat sorunları yüzünden hızlı ilerleme sağlanamadı. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi geldiğinde ‘Acaba camiinin akıbeti ne olacak?’ diye soruldu. Ancak biraz önce de aktarıldığı gibi Ekrem Başkanımız çalışmaları hızlandırdı ve özellikle 2023 yılından sonra burayı sık sık ziyaret ederek, Selahattin Özgündüz hocamızın isteklerini dinleyerek, ihtiyaçlara cevap verecek olan tüm faaliyetlerin yapılmasına ve eserin bugünkü duruma kavuşmasına katkı sağladı. Biraz önce söylediğimiz gibi ilk gün ilk kazmanın vurulması, hatta onun niyetine girildiği andan bugün en son en ince işçiliği yapıp da ‘Artık açılışı yapabiliriz’ denene kadar, kimin hangi yöneticinin katkısı varsa, hangi siyasetçinin katkısı varsa ki bu işler bir de alınteri ile olur. Buranın inşaatında kim alınteri döktüyse Allah hepsinden razı olsun.”
“TÜM CAFERİ CANLARA, İFA SPOR’A SELAMINI GÖNDERDİ”
“Bugünün Hz. Zeynep’in doğum günü olmasıyla, bu güzel caminin bugüne denk getirilmesi fevkalade önemlidir. Bugün ayrı bir tevafuk, bir tesadüf, aslında istemeyeceğimiz bir tesadüf. Ben bugün sabahleyin buraya gelip, bu açılışı yapıp Eskişehir programına devam edecektim. Ancak bugün İstanbul Belediye Başkanımız, Çağlayan Adliyesi‘nde. Eşiyle ve oğluyla bir görüşme talep ettim, 10 dakika küçük bir görüşme yaptık. Buraya gelmeden kendisini de gördüm. Bana kendisi dedi ki, ‘Oraya gideceksin, tüm Caferi canlara benden çok selam.’ Bir de Küçükçekmece‘de İFA Spor var. Onlar biraz önce beni karşıladılar. Ekrem Başkan dedi ki, ‘İFA Spor’un sahası vardı. O sahayı da biz yaptık. Ve o günden bugüne de İFA Spor’la aramız çok iyi. Ben de İFA Spor’luyum’ dedi. Ama her yaştan genç kızlar, delikanlılar beni de öyle sıcak karşıladılar ki ben de İFA Spor’u selamlıyorum, bundan sonra ben de inşallah İFA Spor’un gönülden bir destekçisi olacağım.”
“40 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK”
“Zeynebiye Camii; Alevi’yi, Sünni’yi, Caferi’yi buluşturan bir mekan. Gerçekten tekrar etmek lazım. Okudum inanamadım. 72 bin metrekare alanı, 72 Kerbela şehidimizi, kubbesi Hz. Zeynep’i, iki minaresi Hz. Hasan ve Hüseyin’i simgeliyor. İslam tarihindeki önemli kadınlarımızın isimleri camiye ayrı ayrı nakşedildi. Türk İslam kültüründen, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük camisi olacak. Zeynebiye’de 40 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. 40 kişinin Iğdır’dan gelip ilk iş kendilerine 40 kişilik bir cami yaptıkları günden, 40 bin kişilik camiye ulaşıldığı bugüne şükretmek gerekir. Biz camiye, okula, kışlaya siyasetin girmesini istemeyiz. Buna her zaman karşıyız. Her inanca, her kimliğe hürmet ediyoruz. Herkesin inancını özgürce yaşamasını savunuyoruz. Cemevlerinin ibadethane olmasını savunuyoruz. Kimsenin kendisini inancından ve kimliğinden ötürü dışlanmış hissetmediği, herkesin eşit hissettiği bir ülke düşünüyoruz. Ülkemizin özgürlük ve kardeşlik ülkesi olması için çabalıyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Bugün bu caminin açılışında da yürekten adalet diliyoruz ve Maide Suresi sekizinci ayette buyurduğu gibi; ‘Ey iman edenler. Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik edenler kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun, bu takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.’ Hz. Hüseyin’in Hüseyni kıyam diye bilinen dik duruşuyla, insanlığa, barışa, kardeşliğe hizmet etmeye söz veriyoruz. İyiliğin yanında olanlara selam olsun. Adaletli olanlara selam olsun. Adaleti arayanlara selam olsun. Bu güzel camide yapılacak tüm ibadetlerin, edilecek tüm duaların Allah katında kabul edilmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
26.10.2025
26.10.2025
26.10.2025
25.10.2025