02.06.2024

CHP Lideri Özgür Özel, Rize’de Ardeşen Belediyesi’ni Ziyaret Etti: “Muhalefetten Rahatsız Olmayız”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “ADİL ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Rize’de Ardeşen Belediyesi ziyaretinde, “Ardeşen Belediye Başkanımız ve ekibinin önerdiği, Ardeşen lehine projelerde güç birliği isteriz, desteklerini talep ederiz. Eksiklerimizi siyasetin uygun dili çerçevesinde uyardıklarında muhalefetten rahatsız olmayız. Aksine besleniriz, güçleniriz. Sonuçta Ardeşen ve Rize’ye yakışır bir yönetim hep birlikte yapılacak” dedi. Özel, “Çarşamba günü belediyeler birliği yönetimi ve başkanı belirlenecek. CHP olarak çoğunluk bizde. Çoğunluğumuza güvenip bütün yönetimi almıyoruz ancak yine çoğunluğumuza güvenip bütün kaynakları da kendimize kullanmayacağız ancak CHP nüfusun yüzde 65’ine hizmet eden, ekonominin yüzde 80’inin olduğu bölgelerde belediye başkanlarına sahip olan bir parti olarak adil şekilde yöneteceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de Ardeşen Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Ardeşen’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok uzak olmadığını hatırlatarak, “Bir kez daha Rize’nin doğusunda bir belediyede birlikte olmaktan, 30 yıl sonra CHP’li bir belediyeye, Enver Başkanımızın çayını ve kahvesini içmeye gelmiş olmaktan, CHP ailesi adına büyük bir memnuniyet duyuyorum. Seçimden önce Pazar’da olduğu gibi Ardeşen’de de doğru bir adayla büyük bir başarı elde etmek istediğimizi ifade etmiştik. Burada elde edilen başarı hem örgütümüzün yanımda genç ilçe başkanımız var. Hem adayımızın, hem il örgütümüzün, kadın kollarının, gençlik kollarının müşterek bir başarısıdır. Hep birlikte güzel bir seçim dönemi geçirdik. Vatandaşın sorunlarına temas ettik. Ardeşen’e bir çekişmeyi değil hizmeti vaat ettik. Başkanımız da son derece hizmet odaklı projelerini ifade eden bir noktada. Ardeşen aslında bizim hak ettiğimizi 30 yıl sonra alabildiğimiz, 30 yıl boyunca aslında Ardeşen’in bizden, bizim Ardeşen’den mahrum kaldığımız bir ilçemiz. İlçenin sosyolojisi CHP’ye çok uzak değil. İlçe parti içi demokrasiye son derece duyarlı, CHP’nin dinamik bir örgütü var burada. Bundan sonraki süreçte de hem ilçe örgütümüzün çalışmalarıyla, belediye başkanımızın yapacağı iyi hizmetler duyurulacak. Hem hep birlikte biz elimizden ne gerekiyorsa, hangi destek bunu vereceğiz” dedi.

“ÇOĞUNLUĞA GÜVENİP KAYNAKLARI KENDİMİZE KULLANMAYACAĞIZ”

Özel, Türkiye Belediyeler Birliği’ni demokrasiye uygun şekilde yöneteceklerini ifade ederek, “Biraz önce Pazar’da konuştuk. Çarşamba günü belediyeler birliği yönetimi ve başkanı belirlenecek. CHP olarak çoğunluk bizde. Çoğunluğumuza güvenip bütün yönetimi almıyoruz ancak yine çoğunluğumuza güvenip bütün kaynakları da kendimize kullanmayacağız ancak CHP nüfusun yüzde 65’ine hizmet eden, ekonominin yüzde 80’inin olduğu bölgelerde belediye başkanlarına sahip olan bir parti olarak adil şekilde yöneteceğiz. Şüphesiz Ardeşen’in de hem kültür, sanat, kent içi demokrasi, kentin iyi yönetilmesi ve turizm noktalarında önemli projeleri olacaktır. Biz bunlara hem belediyeler birliği üzerinden hem de sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerinin eş güdümünü, erişimini, belediye başkanlarımızın ve ekiplerini organize edeceğimiz sistemimiz üzerinden katkılar sağlayacağız buralara” diye konuştu.

“ALTI AYDA BİR ANKET YAPACAĞIZ”

Özel, Ardeşen’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren kimsenin pişman olmayacağını belirterek, “Bizim bir tane hedefimiz var. Ardeşen’de oy veren kimse pişman olmayacak. Oy vermeyenler de keşke verseydim diyecek. Bir dahaki sefere veririm diyecek. Burayı artık CHP’de kalıcılaştırmak istiyoruz. Bunu fevkalade önemsiyoruz ve belediye başkanımızın yapacağı hizmetlerle Ardeşen’de gönülleri seçimde olduğu gibi kazanacağına, kazanmayı sürdüreceğine inanıyoruz. Ölçeğine göre tahmin ediyorum Ardeşen’e altı ay ya da yılda bir kez anket yapacağız. Herhalde altı ayda bir anket yapacağız. Hem siyasi parti seçmenlerinin kırılımlarına göre hem de mahalle mahalle buralarda neler oluyor, belediye başkanımızın performansı nedir? Eksiğimiz neyse düzeltelim. İyi gidenleri arttıralım. Bunları hep beraber değerlendireceğiz. Bunu bir genel belediyecilik yaklaşımı olarak, CHP olarak çok önemsiyoruz. Enver Başkanın hayal ettiği, umut ettiği hizmetleri yapabileceği bir seçim dönemi diliyoruz. Hangi partiden seçilmiş olursa olsun bütün belediye meclis üyelerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFETTEN RAHATSIZ OLMAYIZ”

Özel, “Ardeşen Belediye Başkanımız ve ekibinin önerdiği, Ardeşen lehine projelerde güç birliği isteriz, desteklerini talep ederiz. Eksiklerimizi siyasetin uygun dili çerçevesinde uyardıklarında muhalefetten rahatsız olmayız. Aksine besleniriz, güçleniriz. Sonuçta Ardeşen ve Rize’ye yakışır bir yönetim hep birlikte yapılacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum, Sayın Başkanıma da başarılar diliyorum” dedi.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL RİZE’DE - 4